• 21,4 km
  • Dronten (Flevoland)

MTBroute Dronten - Biken op een zandbank

Eeuwenlang was het Roggebotzand een gevreesde plek onder zeelieden en vissers. Vele schepen liepen vast op deze verraderlijke zandbank. Nu ligt er een vredig naaldbos met natuurlijke hoogteverschillen én een MTB-route die hoge ogen gooit in de Nederlandse bikescene.

Of je je dag er nu begint of eindigt; pannenkoekenhuis het Grote Kabouterbos bij de start van de route is een bezoek zeker waard. De pannenkoeken smaken er overheerlijk en je begeeft je in een heuse kabouterwereld inclusief paddenstoelen, kabouter-muziekshow en een kabouter die over een touwtje door het restaurant fietst. Leuk voor de kleintjes!

Waar het pannenkoekenhuis een pretpark is voor kinderen, is de MTB-route een pretpark voor bikers. De route is 21 kilometer en je raapt onderweg 126 hoogtemeters op. Het geurende naaldbos en de glooiingen geven je het gevoel van de Veluwe. Ware het niet dat je klimt en daalt over een drooggevallen zandbank. De track barst verder van de aantrekkelijke features, zoals een pumptrack, tunnelbuis en klaverblad waarop je achtjes kunt rijden. Pronkstuk van de route is een sectie met 3 bulten welke beklommen en afgedaald moeten worden met rockgardens. Het mooie aan deze features is dat er telkens twee lijnen beschikbaar zijn, zodat bikers van alle niveaus zich erop kunnen uitleven. Ben je beginner? Pak dan de blauwe route en slinger met mooie kombochten om de uitdagende stukken heen. Gevorderd? Kies voor de rode route en maak je borst maar nat.

Deze route is niet voor niets één van de favoriete routes van MTB-expert André Deunhouwer die zich voor platform MTB Challenge ten doel heeft gesteld om alle routes in Nederland te fietsen. “Dronten is één van de aantrekkelijkste routes van Flevoland. Het wordt in Nederland steeds populairder om meer uitdaging in routes te stoppen en daar spelen ze bij deze route goed op in, met features zoals het klaverblad. Verder loopt deze route door een mooi natuurgebied.” De route gooit ook hoge ogen op MTBroutes.nl, met een beoordeling van 3,96 sterren (van de 5). Op naar Dronten om zelf te oordelen!  

  • Mountainbike
  • 21,4 km

Route details

Afstand
21,4 km
Hoogtemeters
77 hm
Startlocatie
- Parkeerplaats Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS in Dronten
plan route
Omgeving
Bos
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Super onderhouden
Ook veel afwisseling
Rots gardens,single tracks,sprint stukjes alles zit er in.
Met Amerongen/Leersum wat ik ken is het natuurlijk niet aan te tippen. Punthorst was een mooi favoriet om de hoek qua korte afstanden met leuke en snelle kombochten. Deze route verraste me en is zelfs beter dan punthorst. Voor de ervaren rijder is dit een leuke trainingsrondje. Voor de beginner zeer zeker aan te raden om de skills te verbeteren.
Super route!
Het is een erg leuke route en er waren een paar heuveltjes. Let wel goed op bij de extra lus, want die kan je alleen rijden als je ervaren of zeer ervaren bent.