• 18,0 km
  • Rijssen (Overijssel)

MTBroute Rijssen

De MTBroute Rijssen voert door het ongeveer 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld, gelegen tussen de A1 en Rijssen. Natuurgebied De Borkeld bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Het terrein is glooiend: de hoogste top is de Friezenberg ligt (40 meter). In de heidegebieden op en rondom de Friezenberg, onder andere op het Elsenerveld, bevinden zich een dertigtal, tot vijfduizend jaar oude grafheuvels. Ook bevindt zich in dit gebied de Rijsserberg (32,4 meter), ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd. Het is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen. Er zit geen tien meter vlak terrein tussen. Vooral de Ravijntjes zijn een uitdaging.

  • Mountainbike
  • 18,0 km

Route details

Afstand
18,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Sportpark de Koerbelt, Arend Baanstraat 102, 7461 DX in Rijssen
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie route die geen moment verveeld.
Mooie route. Veel flow in de singletracks. Technisch niet super uitdagend, alhoewel hoe meer ervaring hoe harder je gaat en dan komt het wel op techniekniveau aan.
Echt een aanrader je hoeft je tijdens de rit niet te vervelen
Het is inderdaad zoals eerder beschreven een Rollercoaster hij gaat alleen niet over de kop mits je zelf valt.
Deze track staat bij mij op de eerste plaats super technisch erg uitdagend en grensverleggend.
een paar korte rust punten in de route maar verder knallen met die hap.
dikke pluim voor de organisatie die de route er super bij laat liggen zelfs na de zware storm hadden ze de route weer snel geopend. niets meer dan lof.