• 36,0 km
  • Exloo (Drenthe)

MTBroute Exloo

De route begint bij het hunebed. Al snel rij je langs een ijsbaan. Na een lus rij je terug en kun je kiezen tussen een zandweg of het fietspad om even bij te komen. Dan fiets je langs een smal pad naar een open landschap aan de westzijde van de route. Even voorbij de camping maakt een oud motorcrosscircuit deel uit van de route. Op dit 1,2 kilometer lange gedeelte kun je de stuurtechniek even flink oefenen. Natuurlijk kun je op dit technische gedeelte een aantal rondjes extra maken. Ook is het op dit punt mogelijk om via de verkortingsroute terug te keren naar het startpunt. Vervolg je route dan kom je terecht op landbouwpaden achter het dorp Ees, richting oostzijde van de route. Het hoogteverschil laat zien dat je hier op de Hondsrug bent. Via een zandhelling op het Hooge Veld rijd je nu terug naar Exloo.

  • Mountainbike
  • 36,0 km

Route details

Afstand
36,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
- Carpool Ees, Schoolstraat, 9536 in Ees (aan de N34)
- Zandgat Kremer, Buinerstraat 8, 9531CG in
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie snelle single tracks, stukjes valsplat, volgas over de oude crossbaan, klimmen en afdalen bij de oude zandzuigerij... voor mij het ideale trainingsrondje!
Deze route stond nog op het lijstje van de routes in Drenthe. Absoluut de moeite waard. Gestart bij Het land van Bartje.
Omdat de route van Zeddam in m'n achtertuin ligt, was dit een welkome afwisseling. Lekker veel kilometers en geen klimmen.
Er zitten lange rechte stukken in, maar ook heerlijke kronkelige singles.