• 18,0 km
  • Zuidwolde (Drenthe)

MTBroute Zuidwolde(West)

De route is uitgezet aan de oostkant van de N48, het natuurgebied in de omgeving van Klein Zwitserland. De route is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente en het Recreatieschap Drenthe. De route staat mede onder toezicht van MTB Zuidwolde. De West-Route start op dezelfde plaats als de Oost-Route. De aard van de route is uiterst divers met verschillende singletracks in het bos, zandpaden en een paar klimmetjes achterin de route. Bij de start fiets je een klein stukje in noordelijke richting langs de N48 over een zandpad. Na 150 meter ga je links het bos in. Over singletracks slalom je tussen het boomgewas door met scherpe bochten en boomstronken als hindernissen. Je rijdt nu parallel aan de N48. Net voor camping Klein Zwitserland ga je dieper het bos in. Na het bos kom je uit op de toegangsweg naar de camping. Ook hier volgt weer een strook met bomen die alleen met goede stuurmanskunst gepasseerd kunnen worden.

  • Mountainbike
  • 18,0 km

Route details

Afstand
18,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Parkeerplaats aan de Oosterweg (Zuidwolde), naast het viaduct. Deze parkeerplaats ligt aan de N48 (H
plan route
Omgeving
Bos, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen, Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Zuidwolde groen is een oldskool mtb route. Verwacht geen lange vloeiende gladde flows, maar technische kronkelende singletracks met wortels. De route wordt maar matig onderhouden en zou baat hebben bij wat meer aandacht.
Route is goed onderhouden. Veel mooie, goed lopende, singletracks. Hoewel de route relatief vlak is, zijn er mooie uitdagingen aangebracht. Mooie technische stukken op de singletracks.
Goede parkeergelegenheid.