• 92,0 km
  • Radio Kootwijk (Gelderland)

Radio Kootwijk Posbank

Een leuke route voor klimmers die ook graag kilometers maken, diverse heuvels van de Zuid Veluwe en Posbank rollen onder onze wielen door. We starten in Radio Kootwijk bij het zendgebouw, als u de tijd hebt leuk om deze te bekijken, en klimmen en dalen naar Ugchelen en vervolgens naar Hoenderloo. Over ‘de kop van Deelen’ fietsen we langs Park de Hoge Veluwe en bij Schaarsbergen buigen we af naar Arnhem en Rozendaal. Hier begint het klimwerk naar de Emma Piramide en even later naar het hoogste punt, de Zijpenberg. Voor een pauze kunnen we het theehuis aandoen of anders slingeren en dalen we af naar Laag Soeren. Na Loenen klimmen we naar de Woeste Hoeve en doen we Hoenderloo nogmaals aan maar gaan we af via de berg en dalweg naar Beekbergen. In Ugchelen moeten we door de buitenrand van Apeldoorn om langs Bergh en Bos naar Hoog Soeren te klimmen, daarna is het afdalen en heerlijk fietsen over de Asselse heide. Na een laatste pittige klim komen we weer bij ons startpunt.

  • Racefiets
  • 92,0 km

Route details

Afstand
92,0 km
Hoogtemeters
850 hm
Startlocatie
Zendgenbouw Radio Kootwijk
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen
Vereniging
Houdt de Ketting Strak

Wat anderen van deze route vonden.

Arend
Ik heb erg genoten van deze mooie route!
verrassend
Mooie route dwars over de prachtige Veluwe met de nodige klimmeters. Het eerste stuk door een buitenwijk van Apeldoorn is wat minder.
Lekker glooiende route met paar mooie klimmetjes door mooie omgeving. In totaal 600hm. Moeite waard om eens te fietsen. Parkeren zoals iemand anders al aangaf op de carpoolplaats Hoenderloo.