• 122,0 km
  • Legden (Dld) (Buitenland)

Baumberge Route

Een prachtige route van het Duitse stadje Legden! Na een vrij vlakke aanloop begint enkele kilometers voor Coesfeld de eerste van vele klimmetjes: Coesfelder berg; daarna volgen o.a.Daruper Berg, Longinusturm, Leopoldshöhe; de Schöppingerberg wordt van 3 kanten beklommen! Deze tocht is een ware uitdaging voor de ervaren fietser! Pauzeren kan uitstekend bij de Longinusturm (direct ná de klim!)

  • Racefiets
  • 122,0 km

Route details

Afstand
122,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Parkeerplaats aan de Hauptstrasse aan rand van het dorp, dichtbij de B747
plan route
Omgeving
Bos
Terrein
Goede wegen
Vereniging
TC Eibergen

Wat anderen van deze route vonden.

Ronald
Leuke afwisselende route met veel klimmetjes. Hier en daar wel slecht wegdek, maar zeker de moeite waard om te fietsen.
Peter
Mooie route. Helaas weinig gelegenheden om een koffiestop te maken.
Maarten
Heuvelachtige rit over rustige wegen met mooi uitzicht en leuke, niet al te lange, klimmetjes.

Vanaf ongeveer halverwege de route inderdaad een aantal fietspaden, maar dat zijn veelal vrijliggende paden en met een groepje van ca 8 hebben wij dit niet als storend ervaren.

Aanrader is om na 75 km in Billerbeck van de route af te wijken voor een kaffee mit kuchen.
Jan Sabee
De route heeft een relatief vlakke aanloop naar de hellingen die erin opgenomen zijn. Hierbij zit een aantal pittige. Vooral de opeenvolging van stijgen en dalen maakt dat het geen route voor ongeoefende fietsers is. Voor iedereen geldt goed bij de les te blijven, want bepaalde delen van het traject zijn in niet al te beste staat; ook ligt hier en daar behoorlijk wat grit.
De route bevat nogal veel fietspaden. Vaak zijn deze expliciet (borden) bedoeld voor fietsers én wandelaars en dat is te merken aan het karakter van het wegdek en de aansluiting op de hoofrijbaan, daar waar een pad begint of eindigt. Het wegdek van het pad heeft vaak een vervelend richeltje op de punten waar zijwegen gekruist worden. Dit maakt 'lekker doorrijden' lastig.
Bovengenoemde maakt dat het een minder geschikte route is om met een grotere groep te rijden. Wil je er toch een groepsrit van maken, zorg er dan voor dat zo veel mogelijk deelnemers de route op hun stuur heb (anticiperen = veiligheid).