• 134,0 km
  • Deventer (Overijssel)

WSV De Zwaluwen - Sallands Beste Bulten toertocht

Vanuit Deventer start de Sallandse Beste Bulten tocht. De route over ca 130 km gaat langs de mooiste en meest heuvelachtige plekken in Salland, met als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug. De naam is geïnspireerd op het woord ‘berg’ in het Sallands. Het woord ‘berg’ moet je in Nederland sowieso met een korreltje zout nemen. Officieel is het de Holterberg, de Haarlerberg of de Luttenberg maar in het Sallands noem je een berg ‘een bult’. Je fietst ‘de bult op’ (of af) en een hoge berg noem je in het Sallands ‘een beste bult’. De route gaat over de diverse bekende en minder bekende ‘bulten’ in de omgeving van Markelo, Goor, Rijssen, Holten en Nijverdal. Tussendoor worden de renners ook geleid door open landschappen waar de wind vrij spel heeft. Voor de sportieve fietsers biedt deze tocht daarmee een prima uitdaging.

  • Racefiets
  • 134,0 km

Route details

Afstand
134,0 km
Hoogtemeters
1.074 hm
Startlocatie
Koninklijke UD. Deze locatie is gelegen in Sportpark ’t SCHOOTSVELD, David Wijnveldtweg 4, 7425 AC D
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen
Vereniging
Wielersportvereniging De Zwaluwen Deventer

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie route als je houdt van mooie vergezichten met boerderijen, koeien, paarden, afgewisseld met bossen. Geen stoplichten of lastige kruisingen, je kan overal lekker door fietsen.
Mooie fietstocht in een prachtige omgeving. Met name het glooiende landschap rond Markelo en Goor was mij onbekend en heeft me verrast. Vervolgens ging de route nog richting de Sallandse Heuvelrug met de Lemelerberg en tweemaal de Holterberg. Ik heb me prima vermaakt!