• 65,0 km
  • Beek (Montferland) (Gelderland)

Liemersroute

Deze route voert je over rustige binnenweggetjes door het typische landschap van de Liemers. De start is in Beek maar ook Doesburg en Elten zijn leuke startplaatsen. Voor een groot deel voert de route over de dijk langs de Nederrijn en IJssel. In Elten kun je even van de route af voor de klim naar de Elterberg. Na Tolkamer kom je door 't Gelders Eiland waar veel fruit wordt geteeld. Kies afhankelijk van de wind de route met de klok mee of tegen de klok in.

  • Racefiets
  • 65,0 km

Route details

Afstand
65,0 km
Hoogtemeters
121 hm
Startlocatie
Hotel Zonneheuvel, Schaapsdrift 12 te Beek
plan route
Omgeving
Weide/akkers, Rivieren/meren
Terrein
Goede wegen
Vereniging
TC de Liemers

Wat anderen van deze route vonden.

Gereden begin februari. Lekker rustig op de fietspaden en toevallig weinig wind. Verwacht in de zomer meer drukte op veel plekken. Bij harde wind kan het flink afzien zijn op de dijkjes: schuilen kan niet!
Mijn start was in Doesburg. Heerlijk verkeersluwe route over de dijk langs de IJssel met mooie vergezichten vanaf de dijk. Na Tolkamer zit je zo maar in Duitsland. Voor de hoogtemeters kun je nog in Elten naar de Elterberg.
Prima route. Rustige aantrekkelijke omgeving. Veel langs het water en op de dijken.
De wind is zeker een factor op de dijken.
Zie boven. De route is/was voor mij bekend aangezien mijn woonplaats Varsseveld. Ik heb hem gereden expliciet vanwege de rups.
Door de processierups wordt het op dit moment lastig fietsen zonder overlast in de omgeving. Deze route heeft idd bijna geen eiken, dus geen overlast. Graag zou ik meer van deze routes hebben (evt voor het volgende jaar).