• 117,0 km
  • Hoogeveen (Drenthe)

Drenthe Op Zn Mooist

Start vanaf het clubhuis van De Peddelaars. Al gauw doemt de VAM-berg aan de horizon op, geflankeerd door de blauwe schoorstenen van de centrale. Draaiend en kerend tussen de weilanden, geeft de parcoursbouwer je een indruk van de bult die volgt in de finale. Onderweg passeer je nog tal van bollenvelden en enkele zandverstuivingen.

  • Racefiets
  • 117,0 km

Route details

Afstand
117,0 km
Hoogtemeters
472 hm
Startlocatie
Clubhuis De Peddelaars
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen
Vereniging
WSV de Peddelaars

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie omgeving. Veel fietspaden, soms smalle gravelstroken en natuurlijk de voor Drenthe zo karakteristieke klinkerwegen (geen flintwegen). Col du Vam ook altijd leuk onderdeel. Heb route overigens vanuit vakantiepark in Borger opgepikt.
Samen met mijn vrouw gefietst. We zijn gestart in Zuidlaren en kwamen op 130 km uit. We vonden het een erg mooie route over voornamelijk autoluwe wegen. Ook leuk om de paar lusjes over de Col du Vam te doen.
We reden de route in april op een koude dag met noordenwind. De eerste 30 km vonden we niet bijzonder mooi. Het stuk langs het spoor e.d. hadden wellicht anders ingevuld kunnen worden. Daarna wordt het steeds leuker. De VAM berg als toetje is leuk, maar de berg is kaal en oogt gekunsteld. Wij zouden zeggen: probeer wat bomen te planten! Complimenten aan de routebouwer voor de diversiteit in de route.
Prachtige route met van alles wat. Ik kom komende zomer nog eens terug