• 49,1 km
  • Loenen (Gelderland)

MTB-route Veluwezoom

Mountainbikers die verder kijken dan hun voorvork lang is weten dat je ook in het midden van ons lage landje machtig mooi kunt mountainbiken. Wat dacht je van de Veluwezoom? In deze ‘bergstreek’ golft een ruim 49 kilometer lange mountainbikeroute van Natuurmonumenten door de heuvels. Bedwing alle bulten en je hebt een indrukwekkende 712 hoogtemeters op de teller staan. Bereid je voor op een trail vol klimmen, afdalingen, singletracks, bossen, heidevelden en vergezichten in het oudste Nationale Park (sinds 1930) van Nederland. Wel een waarschuwing: tijdens het biken is het alsof de rockers van Led Zeppelin via ingebouwde helmspeakers constant hun grijsgedraaide hit ten gehore brengen :-). Houd hier dus rekening mee als je aan deze Gelderse ‘stairway to heaven’ begint. Veel plezier.

Lees ook ons uitgebreide routeverslag en bekijk de foto's: https://bit.ly/mtbrouteveluwezoom

  • Mountainbike
  • 49,1 km

Route details

Afstand
49,1 km
Hoogtemeters
712 hm
Startlocatie
Er zijn 3 officiële startpunten van de route: Bike and Eat (Loenen), Bosque Vier&Ontmoet (Eerbeek), De Lappendeken (De Steeg). Uiteraard zijn ook de overige parkeerplaatsen in en rond het gebied beschikbaar, zoals Buitenplaats Beekhuizen. Maar vanaf die plekken zal je zelf je weg moeten vinden naar de routes.
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Gravelpaden, Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://bit.ly/vignetnatuurmonumenten

Het vignet is vanaf nu (november) verkrijgbaar en komt in twee varianten: een sticker of een digitaal vignet. Voor de sticker betaal je € 16,50 ( leden NM € 11,55). Een digitaal vignet kost € 15,00 (leden NM € 10,00).
Omgeving
Voorzieningen
Onderhoud

Wil je de reacties op deze route zien?

Log in of registreer