• 87,8 km
  • Woudenberg (Utrecht)

Heuvelen op de Heuvelrug

Je moet meteen aan de bak: vanaf restaurant Bergzicht loopt de weg meteen omhoog (Botterstop). Vervolgens duik je onder het toeziende oog van de Pyramide van Austerlitz richting de A12 waarna de Maarnse Berg je klimkuiten weer aan het werk zet. Het uitzicht op het helblauwe meer dat tegen de snelweg ligt aangeplakt doet onwerkelijk aan. Hierna volgen vlakke kilometers over strak asfalt richting het Leersumse Veld. Een tunneltje onder de N226 lanceert je op het Let de Stigterpad. Via superfijn gravel (geen probleem voor dunne race bandjes) baan je je een weg omhoog door een bos met kaarsrechte bomen. Ook rechttoe rechtaan is de afdaling en de daaropvolgende Ruiterberg. Na deze lekkere loper trap je via Leersum naar Overberg en begin je aan de bekendste beklimming van Utrecht: de Amerongse Berg. Uitpuffen doe je op het fietspad naar Elst en Rhenen. Via een scherpe bocht draai je de korte, maar steile Grebbeberg op. Via Veenendaal en Woudenberg gaat het terug naar het beginpunt.

  • Racefiets
  • 87,8 km

Route details

Afstand
87,8 km
Hoogtemeters
416 hm
Startlocatie
Op de parkeerplaats van MTB-route Den Treek is altijd (gratis) plek. Uitgefietst? Aan de overkant van de N227 vind je restaurant Bergzicht. Hier kun je je energiereserves weer ruimschoots aanvullen.
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Goede wegen, Gravelpaden

Wat anderen van deze route vonden.

Dit is een op zichzelf staande route uit het Fietssport.nl bestand en geen georganiseerde tocht. Voorzieningen moet je dus zelf regelen. Route gaat over de voor veel wielrenners bekende klimmetjes in de omgeving. Heb route opgepikt bij de Bergse Bossen in Driebergen. Geparkeerd bij DTC aan De Woerd 3 in Driebergen op 3 km afstand van de route.