135,1 km
Urk (Flevoland)

Rondoostpolder

Je tocht in de Noordoostpolder begint ‘op’ Urk, een dorp waar nog steeds een prettige eilandsfeer hangt. Over een buitendijks pad rijd je op de grens met het IJsselmeer. Eenmaal warmgedraaid kom je in een heerlijke flow. Afgewisseld met een passage door de polder, leidt de route naar het Friese stadje Lemmer.

Vanaf de Grietenijdijk duik je terug Flevoland in met een lus door het Kuinderbos, het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Bij Kuinre draai je de oude zeedijk weer op. Waar je nu fietst liep vroeger de kustlijn van de Zuiderzee. Stop in het Waterloopbos voor een pauze. Dit bos was ooit een proeftuin voor waterwerken van over de hele wereld.

Daarna zoek je de grenzen van de Noordoostpolder weer op, inclusief uitstapjes naar oude eilanden, zoals het voormalige schiereiland Oud-Kraggenburg en het drooggevallen Schokland (Werelderfgoed). Na de passage van de Ketelbrug koers je terug naar Urk. Beloon jezelf vooral met een lekker visje in de haven!


Toertocht

Wil je verder inzoomen?

Route details

Afstand
135,1 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Haven van Urk.
plan route
Omgeving
Polder, Rivieren/meren
Terrein
Verharde wegen
Geschikt voor
Ervaren fietser, Zeer ervaren fietser, Groepen
Nuttige plaatsen
  • Voldoende parkeerplaatsen bij startpunt aanwezig
  • Horeca bij startpunt
Extra info
De route begint op Urk. Dit is een leuk dorp om een dag doorheen te struinen en tussen de middag een visje te eten. De route komt langs een bijzondere plek: het Waterloopbos was ooit een proeftuin voor waterwerken van over de hele wereld. Er lopen prachtige wandelroutes door dit bos, voor jong en oud. De route komt langs Schokland, dit voormalig eiland is leuk om te bezoeken voor volwassenen en kinderen met interesse voor geschiedenis.
  • Omgeving

  • Voorzieningen

  • Terrein

Wil je de reacties op deze route zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen