148,9 km
Almere (Flevoland)

De Slinger

De eerste kilometers van De Slinger gaan met een beetje geluk voortvarend met meewind op de Oostvaardersdijk. Vanaf het fietspad op de dijk heb je magistraal uitzicht over het Markermeer en de Oostvaardersplassen.

Je kronkelt door het natuurgebied De Grote Trap dat met drie jaar zelfs voor Flevolandse begrippen piepjong is. Bij Zeewolde duik je het Horsterwold in, met 3700 hectare één van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Klim daar vooral naar het uitzichtpunt van de Circle of Life om de weidsheid van het Horsterwold te ervaren.

In de finale rondom Almere volgen de hoogtepunten elkaar op. Je waant je in Giethoorn op het Vierbruggenpad en fietst bij het Weerwater onder de kabelbaangondels door van het in aanbouw zijnde Floriade-terrein. Vlak voor de finish fiets je door de duinen. Nee, je bent niet per ongeluk in Zandvoort beland, maar in de strandwijk Duin. Na aankomst bij Boathouse kun je nog even in strandsferen blijven met een drankje aan het water. Proost


Toertocht

Wil je verder inzoomen?

Route details

Afstand
148,9 km
Hoogtemeters
25 hm
Startlocatie
Boathouse, Noorderplassenweg 150 Almere
plan route
Omgeving
Bos, Polder, Rivieren/meren
Terrein
Verharde wegen
Geschikt voor
Beginnende fietser, Ervaren fietser, Zeer ervaren fietser, Groepen
Nuttige plaatsen
  • Voldoende parkeerplaatsen bij startpunt aanwezig
  • Horeca bij startpunt
Extra info
De route begint bij Boathouse in Almere. Hier is ook Boei2 gevestigd, waar je een sloep of barbecueboot kan huren. De route komt langs de Oostvaardersplassen waar prachtige wandelroutes voor alle leeftijden liggen. De route gaat door het Horsterwold, een prachtig natuurgebied waar meerdere mooie wandelroutes liggen. De route komt langs Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Met o.a. een Klimbos, Stichting Aap en Almere Jungle kan iedereen zich hier een hele dag vermaken.
  • Omgeving

  • Voorzieningen

  • Terrein

Wil je de reacties op deze route zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen