• 62,8 km
  • Rhenen (Utrecht)

MTB Utrechtse Heuvelrug Oost

Wij lussen de vier oostelijke routes aan elkaar: Kwintelooijen (2,7 km), Amerongen (18 km), Leersum (18,4 km) en Rhenen (6,4 km). Je start met een slopend en technisch rondje waarbij je langs de steile wand van een oude zandafgraving kronkelt. Na een korte verbinding over het Let de Stigterpad begin je aan MTB-route Amerongen. Hier is het klimmen en dalen, draaien en keren, optrekken en afremmen. Hoogtepunt is Harry Slinger: een uit de kluitengewassen rodelbaan. Na de afdaling van de Marmottenbak buig je af voor een rondje Leersum. Het mooiste stuk van deze route bevindt zich in de buurt van de Graftombe van Nellesteyn. Vanaf de parkeerplaats slingert de track hier als een ontspoorde achtbaan omhoog. Met name de boomwortelklim is een leuke uitdaging. Eenmaal boven slalomt de singletrack verder door het dichte bos. Na Leersum keer je terug op Amerongen om vervolgens af te sluiten met MTB-route Rhenen waar je over de wereldberoemde wokkel naar beneden slalomt.

  • Mountainbike
  • 62,8 km

Route details

Afstand
62,8 km
Hoogtemeters
862 hm
Startlocatie
Recreatiegebied Kwintelooyen
plan route
Omgeving
Bos
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/mtbvignet/

Voor de routes routes Rhenen, Kwintelooyen, Amerongen, Leersum, Zeist, Hoge/Lage Vuursche en Austerlitz heb je een vignet nodig. De vignetten zijn voor € 7,50 te koop bij lokale horeca en fietsenzaken.

Wat anderen van deze route vonden.

Joris
Mijn meest gereden route (al sla ik Kwintelooijen vaak over ivm de redelijk lange verbindingsroute). Op moment van schrijven is er een klein stukje Leersum dicht als resultaat van de extreme neerslag afgelopen winter, resulterend in onvoorstelbaar hoge grondwaterstand. Verder ligt deze route er eigenlijk altijd super bij. Verder bied de route ook, voor Nederlandse begrippen, voldoende uitdaging in klimmen en afdalen.
Leuke route er zit alles in. Klimmen. afdalen,lekker sturen.
Mooie route en goed uitgepijld
helaas is deze route niet helemaal te rijden.route Leersum is afgesloten.