• 94,0 km
  • Lelystad (Flevoland)

Met Grote Trappen door de Oostvaardersplassen

Deze route loopt langs de Oostvaardersplassen en over de Grote Trap. De Oostvaardersplassen zijn inmiddels redelijk bekend: na de inpoldering van Flevoland was dit stuk land gereserveerd voor industrie. Dit is er echter nooit gekomen en inmiddels is dit een beschermd natuurgebied met prachtige ‘grote grazers’. De Grote Trap is een nieuwer fenomeen. Dit fietspad is in 2019 aangelegd en slingert van Almere naar Zeewolde. Ook hier tref je grote grazers, soms midden op het fietspad. Onderweg kom je nog meer Flevolandse hoogtepunten tegen. Zo maak je een ronde door Het Horsterwold: het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa! De terugweg fiets je over de Knardijk. Deze is aangelegd om eerst Oostelijk Flevoland droog te leggen en daarna Zuidelijk Flevoland. Als je hier wind mee hebt, vlieg je naar huis. Bij wind tegen maak je kennis met ons Flevolandse fenomeen ‘de muur van Woei’. Ten slotte fiets je door het prachtige bos Hollandse Hout terug naar de eindbestemming.

  • Racefiets
  • 94,0 km

Route details

Afstand
94,0 km
Hoogtemeters
213 hm
Startlocatie
Clubgebouw Toerclub Flevoland op Sportpark 'Schouw'
plan route
Omgeving
Bos, Polder, Weide/akkers, Rivieren/meren, Stedelijk gebied
Terrein
Goede wegen
Vereniging
Toerclub Flevoland

Wat anderen van deze route vonden.

Goed uitgekiende route, veelzijdig en verrassend! Ruimte is wel het kernwoord, en de wegen zijn top. Aanrader!
Deze route leent zich voor een uitstekende ontspannen rit waar weinig rekening gehouden hoeft te worden met autoverkeer en over uitstekend wegdek en fietspaden door mooie groene bossen en uitgestrekte weiden en Oostvaardersplassen leidt.
Flevoland alleen maar open polders en windmolens? Niet dus, bewijs deze route. Prachtige afwisselende route door moerasland, bossen, weides, langs plassen, meren en over dijken. Aanrader! Let wel op: de smalle paden zijn minder geschikt voor grote groepen.
Een mooie route over goede fietspaden en een verrassend afwisselend landschap.