• 23,0 km
  • Diever (Drenthe)

MTB-route Diever-Hoogersmilde

De route slingert door Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Ondanks dat dit natuurpareltje, een van de grootste bosgebieden van Nederland, eveneens niet uitblinkt in hoogteverschillen, sprokkelt deze track toch nog aardig wat hoogtemeters bij elkaar. Dit komt omdat de lokale routebouwers echt iedere hobbel, bobbel en heuvel optimaal hebben benut. Halverwege de route stuit je op een flowy track die met het gemak van een zwarte specht, het symbool van het nationale park, door het dichte bos fladdert. Prachtig. De laatste paar kilometer rol je rustig over kaarsrechte bospaden uit en heb je alle tijd om van het overrompelende natuurschoon te genieten.

  • Mountainbike
  • 23,0 km

Route details

Afstand
23,0 km
Hoogtemeters
113 hm
Startlocatie
Je kunt de route starten bij de Hoekenbrink in Diever, parkeerplaats de Bosweg in Hoogersmilde of bi
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Lekkere singletracks in schitterende natuur
De route zal je niet teleur stellen met enkele leuke singeltracks en heuveltjes. Voor een echte uitdaging komt route te kort.
Over het algemeen een route die er prima bij ligt. Bij nat weer kunnen er meerdere natte stukken ontstaan. Verschillende stukken met wat klimmetjes maar ook stukken om lekker door te trappen. Goed te combineren mey de route van Appelscha
Lekker lopende flow in prachtige omgeving. Goed onderhouden.