Beter leren mountainbiken

Mountainbiken is populair en terecht. Fietsen in de bossen, duinen of op de heide is heerlijk, maar wel wat anders dan op een racefiets. Daarom organiseert de NTFU in april Start2Bike: een serie van vier trainingen waarin je de technieken leert.

Beter leren mountainbiken

Dit najaar start wielersportbond NTFU weer met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren trainer werken aan hun basistechniek op de mountainbike. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, over obstakels rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike zeer leerzaam.

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen en bijna alle deelnemers (98%) waren zeer tevreden. Met name de waardering voor de ervaren trainers springt eruit: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.” Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,6.

“Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af."

Onder leiding van een ervaren trainer beter leren mountainbiken.

Inschrijven

Op tientallen locaties in Nederland worden Start2Bike-trainingen voor mountainbikers aangeboden. Klik hier voor meer informatie over de trainingen of schrijf je direct inStart2Bike: in 4 trainingen beter op de fiets

Onder begeleiding van een ervaren trainer leer je in vier weken alle belangrijke technieken van het mountainbiken zodat je veilig de trails op kunt. Het programma wordt op tientallen locaties aangeboden en kost € 37,50.

Meer info

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant