Training Gewijzigd op 6 januari 2021

Begin het jaar goed met Start2Bike

Ben je beginnend racefietser of mountainbiker en op zoek naar een manier om in 2021 veilig uit de startblokken te schieten? Doe dan mee aan Start2Bike: een leuk trainingsprogramma waar ervaren instructeurs je de juiste fietstechniek bijbrengen.

Begin het jaar goed met Start2Bike

Wielrennen en mountainbiken zijn populairder dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus is (sportief) fietsen voor veel mensen een uitlaatklep geworden. Toch heeft niet iedereen zijn racefiets of MTB even goed onder controle. Zaken als remmen, schakelen en bochten nemen werken allemaal net even anders dan op een gewone tweewieler. Als je deze fietstechnieken goed onder de knie wilt krijgen, doe dan mee aan Start2Bike. Deze beginnerscursus, een initiatief van wielersportbond NTFU, brengt je in 4 trainingen de basistechnieken bij. 

Wat leer je?

Tijdens 4 trainingen van ieder 3 uur schaaf je spelenderwijs aan je fietstechniek. Denk hierbij aan klimmen, afdalen, sturen, schakelen, remmen, obstakels nemen en het rijden in een groep. Je doet dit samen met gelijkgestemde fietsers op één van de ruim 75 startlocaties in Nederland. Uiteraard onder het toeziend oog van deskundige trainers. Behalve dat de cursus superleuk en gezellig is, zit je na afloop ook met veel meer zelfvertrouwen op je fiets.

Het volledige traingingsprogramma vind je hier.

Schrijf je in

Sta je al te trappelen? Nog even geduld: het trainingsprogramma start begin april. Vanaf 1 februari kun je je echter al voorinschrijven. Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast! Wel houden we je op de hoogte en ben je (indien gewenst) verzekerd van een plekje. 

Start2Bike en corona

Tijdens de Start2Bike-trainingen fiets je in kleine groepen, gebruik je je eigen materiaal én houden we minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Deze voorzorgsmaatregelen kunnen afhankelijk van (nieuwe) maatregelen nog wijzigen.

foto: Connie Sinteur

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen