Toertochten Gewijzigd op 27 oktober 2021

Streep Egmond-Pier-Egmond van je bucket list af

Zin om als een zilte zandhaas over het strand te stampen? Doe dan op zaterdag 8 januari mee aan Egmond-Pier-Egmond, een uitdagende strandrace van een dikke 38 km. Het aantal deelnemers is beperkt, wacht dus vooral niet te lang met inschrijven.

Streep Egmond-Pier-Egmond van je bucket list af

Ieder jaar knallen zo’n 4000 fietsers tijdens Egmond-Pier-Egmond langs de Noord-Hollandse vloedlijn. Hiermee is de strandrace de grootste in zijn soort. De aantrekkingskracht laat zich makkelijk verklaren: het 38 kilometer lange parcours bestaat uit een afwisseling van zand, zee, wind, klimmetjes en trappen. Daarnaast zorgen koud winterweer en harde wind vaak voor epische omstandigheden. Reden genoeg om mee te doen dus. Schrijf je daarom nu in!

Het parcours

Vanaf de start in Egmond aan Zee stuif je naar de pier van Velsen Noord. Hier verlaat je het strand via de Reyndersweg om na een pittige klim vol lastige trappen weer de zandbak in te knallen.
Na 21,5 kilometer krijg je in Wijk aan Zee een 500 meter lange 'beklimming', met een maximaal stijgingspercentage van 8%, voor je kiezen.

Na 27 km buffelen volgt bij de strandopgang van Castricum aan Zee nog een mul  zandklimmetje vol obstakels. Hier wordt het verschil gemaakt.

Nog nooit langs de vloedlijn gefietst? Lees onze 8x strandracetips.

Schrik overigens niet als je voorbij wordt geknald door diverse wielren- en mountainbiketoppers. Je kunt ook prima aan de race meedoen als je niet over de turbodijen van Niki Terpstra of het uithoudingsvermogen van Laurens ten Dam beschikt. 

Inschrijven

De inschrijving is t/m 27 december geopend. Wacht hiermee niet te lang, want vol is vol. Schrijf je hier in.
Hoewel Egmond-Pier-Egmond een race is (met klassement), kun je ook gewoon zonder wedstrijdlicentie meedoen. Dit doe je door je als ‘recreant’ in te schrijven. 

Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen