• Toertochten
  • Gewijzigd op 19 april 2022

NTFU en Hartstichting slaan handen ineen

Fietsen is hartstikke gezond. Daarom hebben de NTFU en de Hartstichting de handen ineen geslagen om Nederland nog meer te laten bewegen. Doe mee aan een toertocht of start zelf een fietsactie om geld in te zamelen voor de Hartstichting.
NTFU en Hartstichting slaan handen ineen

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Dit doe je door onder meer door gezond te eten, te ontspannen en voldoende te bewegen. Deze drie zaken komen samen in de mooiste hobby van de wereld: fietsen. Daarom is het logisch dat de NTFU en Hartstichting gaan samenwerken.

Nederland in beweging

Bijna de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Dit is jammer, want op de bank hangen is niet goed voor je hart. Bewegen is dit wel; een gezond hart is de motor achter je dagelijkse portie energie.

"Mensen die voldoende bewegen leven langer"

Toch nog even de 5x redenen waarom bewegen gezond is:

1. Voldoende bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten 20 tot 30% verlagen
2. De bloeddruk verlaagt, waardoor de kans op bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte kleiner is
3. Mensen die voldoende bewegen leven langer
4. Bewegen zorgt ervoor dat stress vermindert
5. Je wordt energieker

Hartstochten

Een van de manieren waarop de Hartstichting zoveel mogelijk mensen van de bank af wil krijgen is door zelf mooie ‘Cycle voor je hart’ fietstochten te organiseren én door aan te haken bij bestaande toertochten die op de Fietssport kalender staan.

Cycle voor je hart

Door mee te doen aan een van de onderstaande ‘Cycle voor je hart’ events ben je sportief en gezond bezig. Daarnaast beleef je ook onvergetelijke avonturen met andere fietsers, maak je samen lol en geniet je volop van de natuur.

Door deel te nemen aan een ‘hartstocht’ kun je geld ophalen voor onderzoek. Laat je sponsoren of doe zelf een donatie voor onderzoek. Hiermee steun je het werk van topwetenschappers en draag je bij aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. 

Kom in actie voor de Hartstichting

Iedereen een gezond en sterk hart, dat is de droom van de Hartstichting. Het hart is een pomp die vier tot vijf liter bloed per minuut rondpompt. Bij inspanning is dit nog een beetje meer. Het bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle spieren en organen. Fietsen is een mooie manier om deze motor te onderhouden.

Naast dat je mee kunt doen aan de evenementen van de Hartstichting of de toertochten waar de Hartstichting een samenwerking mee heeft, kun je ook zelf een actie starten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 

Fiets bijvoorbeeld alle routes op Fietssport.nl in jouw provincie. Of doe drie maanden mee aan alle toertochten in een straal van 50 km rondom jouw woonplaats. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant