• Toertochten
  • Gewijzigd op 4 april 2023

Fiets tegen Alzheimer

Team Alzheimer daagt je uit om in april 300 km te bewegen. Waarom deze afstand? Nederland telt 300.000 Alzheimer patiënten. De uitdaging is dus om één gesponsorde meter per patiënt te fietsen. Doe bijvoorbeeld mee aan een race-, mtb- of graveltocht.
Fiets tegen Alzheimer

Tijdens de Alzheimer Challenge daagt Team Alzheimer, een samenwerkingsverband tussen het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven, je uit om in de maand april 300 km weg te trappen. Je bent uiteraard vrij om te kiezen op welke fiets je dit doet en hoeveel dagen je hier de tijd voor neemt.

Goed om te weten

Wist je dat één op de vijf mensen een vorm van dementie krijgt, dat dementie de duurste ziekte is in Nederland én dat bewegen een positief effect heeft op jouw cognitieve capaciteit? Cognitieve capaciteit zegt iets over de manier waarop je in staat bent om informatie te verwerken. Dus spring op de fiets en kom in beweging!

Stop het slopen en steun de strijd tegen Alzheimer

Jij kan helpen door je eigen actiepagina aan te maken via www.alzheimerchallenge.nl. Met jouw deelname aan de Alzheimer Challenge en jouw donaties aan Team Alzheimer steun je de onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam, wereldwijd één van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten naar de ziekte van Alzheimer.

De onderzoeksactiviteiten van Alzheimercentrum Amsterdam zijn gericht op het ontwikkelen van behandeling op maat voor hersenziekten die dementie veroorzaken. Hierbij richten de onderzoekers zich in het bijzonder op dementie op jonge leeftijd.

Start actie

Je kunt je als team en als individu aanmelden voor de Alzheimer Challenge. Je mag zelf weten in welk tijdsbestek je de uitdaging in april afrond. Je mag er dus de hele maand over doen maar je kunt er ook een challenge van 300 kilometer van maken die je in een weekeinde of tijdens een monstertocht afrondt.

"Door jouw Strava account te koppelen aan jouw donatiepagina worden de kilometers automatisch overgenomen"

Maak een actiepagina aan en vraag vrienden, familie, collega’s en zakenrelaties jou te sponsoren. Door jouw Strava account te koppelen aan jouw donatiepagina worden de kilometers automatisch overgenomen.

Doe mee aan toertochten

Team Alzheimer kiest er voor niet zelf evenementen te organiseren, maar om aan te haken bij bestaande toertochten. In de maand april staan er bijna honderd toertochten op de Fietssport kalender. De keuze is dus reuze. Kijk op deze kalender voor alle tochten waaraan je in april kunt meedoen

Voel je je aangesproken door dit goede doel en/of heb je in jouw omgeving te maken met deze verschrikkelijke ziekte? Schrijf je dan in voor de Alzheimer Challenge en doe mee.  

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant