Overig Gewijzigd op 26 november 2021

Waar heb je als wielersporter een QR-code nodig

Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sport in de buitenlucht. Wel heb je een bewijs nodig als je de sportkantine in wilt of de toiletten wilt gebruiken. Ook op een evenement en in de horeca, ook op buitenterrassen, heb je een bewijs nodig.

Waar heb je als wielersporter een QR-code nodig

We passen de informatie op onze website zo snel als mogelijk aan op de nieuwe maatregelen die per 28 november gelden.

Sinds 6 november heb je op meer locaties een coronatoegangsbewijs nodig. Zo heb je een bewijs nodig bij evenementen, in de horeca en bij binnensportlocaties.

Waar heb je als wielersporter een QR-code nodig

De regels gelden voor sporters en publiek vanaf 18 jaar. Bij evenementen wordt er vanaf 13 jaar naar een coronatoegangsbewijs gevraagd. Kijk voor het complete overzicht van maatregelen op Rijksoverheid.nl/coronamaatregelen.

Waar heb je géén QR-code nodig

Op openbare plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is, is het nodig een mondmasker te dragen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op perrons en stations en in supermarkten, tankstations en winkels.

Als je een toertocht gaat rijden

Het verschilt per toertocht of en waar je een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Toertochten die door de gemeente als evenement worden aangemerkt, bijvoorbeeld omdat er live muziek en verkoop van eten en drinken is, kunnen CTB-plichtig zijn. En, als start-, finish- en pauzeplaatsen in een binnensportaccommodatie of in een horecagelegenheid zijn, zal er ook naar een bewijs gevraagd worden. 

Neem contact op met de organisatie van de tocht om na te gaan of je een bewijs nodig hebt: raadpleeg de desbetreffende toertochtenpagina op Fietssport.nl, de website of social media van de tocht.

Lees ook: Toertocht rijden? Check deze tips

Als je gaat fietsen

Op de weg, de MTB-trails en gravelstroken hoef je natuurlijk geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Maar wil je een koffie of een biertje drinken, in de kroeg of in het clubhuis? QR-code verplicht. Is de nood hoog en wil je stoppen bij het eerste het beste boscafé dat tegenkomt? QR-code nodig.

Wielersportbond NTFU zette de meest gestelde vragen over fietsen in coronatijd op een rij.

Foto: Michiel Maas

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen