Overig Gewijzigd op 3 februari 2021

10x Wielerpodcasts

Wielerliefhebbers hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Er wordt er niet gekoerst en zelf fietsen mag alleen solo. Gelukkig worden er wel leuke en interessante wielerpodcasts gemaakt. Wij zetten onze favoriete 10x podcasts voor je op een rij.

10x Wielerpodcasts

1 Arriere de la Course

Eén van onze favorieten. In deze wielerpodcast luister je elke aflevering een uur lang naar wielerpraat. Gehost door twee wielergekken die elke koers aan de buis gekluisterd zitten, dit samen met wielerprof Peter Koning. Of het nu gaat om de kanshebbers voor de Tour de France, de wereldkampioen bij het veldrijden, of nieuwe helden in het peloton, bij Arriere de la Course ben je voor gezellige wielerpraat aan het juiste adres. 

2. Live slow, Ride fast

Nog zo’n topper! Laurens ten Dam geeft je in zijn podcast een inkijkje in het leven van een ex-prof. Inmiddels heeft Laurens zichzelf omgetoverd tot professioneel avonturier. Eén ding doet hij nog net zo graag als fietsen en dat is ouwehoeren over fietsen. Samen met Stefan Bolt hebben zij het over gravelrides, strandraces, koffie, wijn, bier en BBQ. 

3. Mapmeisters

Mattis en Merijn zijn échte wielerliefhebbers. Mattis rijdt graag hard, in de beugel kilometers lang buffelen. Merijn is een avonturier die nét wat meer moeite doet om mooie paadjes te vinden. Tijdens de Mapmeisters-podcast worden mooie fietsverhalen uitgewisseld, tips gegeven en interessante fietsspots besproken. 

4. De Rode Lantaarn

De mannen van Het is Koers praten je bij over de belangrijkste ontwikkelingen in wielerland. De grote rondes en natuurlijk de voorjaarsklassiekers worden uitgebreid besproken. 

5. In het Wiel

De podcast van het AD. Gepresenteerd wordt door Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam met gastoptredens van wielerprofs en -commentatoren. Ze verzorgen voor- en nabeschouwingen van grote wedstrijden en gaan op bezoek bij bekende Nederlandse renners. 

6 Radio Stelvio

Een straffe podcast van onze Zuiderburen. De Vlaamse show bevat voor- en nabeschouwingen van de koers, rubriekjes en een heel peloton aan gasten. 

7. Fiets Podcast

Ook Fiets Magazine heeft inmiddels een eigen podcast. Hoofdredacteur Rodrick de Munnik, oud-prof en topfotograaf Léon van Bon en Benjamin de Bruijn praten je maandelijks bij over de nieuwste snufjes, de beste koop en de mooiste fietsen. Een prima podcast voor de materiaalfreaks. 

8. The Move

De enige Engelstalige podcast in ons rijtje. Meervoudig Tourwinnaar Lance Armstrong geeft zijn ongezouten mening over de huidige staat van het wielrennen én hij bespreekt de grote rondes en koersen op basis van zijn ervaringen. Erg interessant! 

9. De Kopgroep

De beste wielerjournalist aller tijden, Mart Smeets, heeft tijdens de grote rondes een podcast via de NPO. Tijdens de afgelopen Giro gaf de Mart in de Kopgroep podcast samen met Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) zijn kijk op de koers. 

10. De Grote Plaat

Oud-wielerprof John den Braber is tegenwoordig (muziek)journalist en neemt samen met muzikant, zanger en wielerfanaat Blaudzun de meest opmerkelijke gebeurtenissen in het profpeloton door. Uiteraard bespreken ze ook hun favoriete, nieuwe muziek en die van de renners en rensters in het peloton.

Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Wie niet wil luisteren moet lezen

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor fanatieke wielrenners en avontuurlijke mountainbikers. Ontvang inspiratie, persoonlijke verhalen, nieuws uit de fietsbranche, reisverhalen en tips over training, voeding en gezondheid, zo op je deurmat.

Fietssport Magazine
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen