• Ons werk
  • Gewijzigd op 15 augustus 2023

Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

Van het toevoegen van rockgardens tot het wegwerken van gevaarlijke gaten: dankzij het Trailfund van Bosch eBike Systems en de NTFU kun je los op drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes in Nederland, waaronder de Monkey Trail in Netersel.
Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

3x Vernieuwde routes

Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend.

De drie routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het Trailfund van Wielersportbond NTFU en Bosch eBike System, een nieuw fonds waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen putten voor het aanleggen en onderhouden van Nederlandse MTB-routes. Met behulp van extra geld uit het fonds is alles vanaf mei in drie maanden gereed gemaakt en kun jij je als mountainbiker nu uitleven op deze trails.

Monkey Trail – MTB-route Netersel, TWC Het Snelle Wiel

Op de mountainbikeroute van Netersel legden de vrijwilligers van TWC Het Snelle Wiel met hulp van het Trailfund een rock garden, north shore- en boomwortelsectie aan. Op deze ‘Monkey Trail’ staan je als mountainbiker nu nog meer technische uitdagingen te wachten. Gevorderde mountainbikers, bikeparkfanaten en wedstrijdrijders kunnen op de Monkey Trail volledig losgaan.

Droge-route-sectie – MTB-route Marum, ATB Marum

Een deel van de mountainbikeroute Marum dat langs de snelweg A7 loopt, is soms te nat om over te rijden. Daarom heeft de onderhoudsgroep van ATB Marum met het fonds een nieuwe ‘droge-route-sectie’ van zo’n 1,5 kilometer langs het bestaande pad gelegd. Zo kunnen mountainbikers tijdens de zomer én winter op deze snelle trail fietsen.

Structureel onderhoud, kuilen opvullen – MTB-route Anloo, FTC ’t Kamrad

De MTB-route Anloo in Drenthe is een populaire trail en dat is natuurlijk fijn, maar daardoor slijt de route ook uit en ontstaan er gaten en kuilen in de paden. FTC ’t Kamrad kon het Trailfund dus goed gebruiken om leemzand aan te schaffen, waarmee ze de kuilen stevig konden opvullen.

Mooiere trails, nu én later

In Nederland zijn meer dan 250 mountainbikeroutes te vinden, maar het onderhouden van die routes gaat helaas niet vanzelf. Sterker nog, jaarlijks zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in voor de aanleg en het onderhoud hiervan, waarbij ze de financiering zelf moeten regelen. Bosch eBike Systems werkt om die reden sinds dit jaar samen met wielersportbond NTFU om vrijwilligers het Trailfund aan te bieden, voor een financieel steuntje in de rug bij het onderhoud. Zo kunnen mountainbikers blijven genieten van veilige, mooie trails en een kwalitatief, uitdagend routenetwerk.

Troy Corsen, belangenbehartiger MTB bij de NTFU: “Het is ontzettend mooi om te zien dat er al zo snel resultaat is behaald. Mountainbikers kunnen nu op deze drie routes genieten van mooie, vernieuwde trails, en dat worden er alleen nog maar meer.”

Vineeta Diels, Marketing Communication Manager Benelux bij Bosch eBike Systems: “We zijn trots dat we samen met NTFU de heropening en vernieuwing van de eerste MTB-routes konden ondersteunen. Met het Trailfund willen we het netwerk van mountainbike-trails helpen verbeteren, zodat alle mountainbikers een veilige en plezierige tijd op de Nederlandse trails hebben. We zijn verheugd om te zien dat de vrijwilligers van de verschillende organisaties hun trails met behulp van het fonds in sneltreinvaart naar een nieuw niveau hebben kunnen tillen!”

Nieuwe ronde voor het Trailfund

Na het succes van de eerste ronde stellen Bosch eBike Systems en NTFU voor de tweede helft van 2022 opnieuw het Trailfund beschikbaar. Onderhoudsgroepen die een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden kunnen via de NTFU een aanvraag indienen. Dat kan tot 15 november.

fotocredit: André Deunhouwer

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant