Laatst gewijzigd op 11 augustus 2020
Laatst gewijzigd op 11 augustus 2020

Trek Émonda SLR: sneller dan snel

De Trek Émonda is al jaren één van de populairste klim- en racefietsen op de wielermarkt. Maar met het gloednieuwe model weet Trek alle voorgaande prestaties nog eens flink te overtreffen.
Trek Émonda SLR: sneller dan snel
Trek Émonda SLR: sneller dan snel

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Émonda heeft Trek zichzelf het doel gesteld de snelste klimfiets ooit op de markt te brengen. Gelukt! Na meer dan twee jaar ontwikkeltijd, 250 prototypen en het creëren van een lichtere carbon-layup (OCLV 800) is het resultaat daar. 

Een nog scherpere fiets met een agressief rijgedrag die ook nog eens voldoende comfort biedt om alle bergpassen te verslaan die jij op je bike-it-list hebt staan. Maar ook op het vlakke zal je door de wind snijden op deze race-legende. 

De perfecte balans

In vergelijking met zijn voorganger is de Émonda SLR hier namelijk 60 seconden per uur sneller. Bij een helling van 8,1% (de gemiddelde hellingsgraad van Alpe d’Huez) win je 18 seconden per uur. Dit doordat het ontwerpteam er in is geslaagd de perfecte balans te vinden tussen aërodynamica en lichtgewicht. 

"Geen makkelijke klus, zullen de kenners weten"

Aerodynamische frames zijn tenslotte vlotter op het vlakke dan bergop. Daarbij is het gewicht van aero-ontwerpen zwaarder en minder comfortabel. Een gegeven waar Trek geen genoegen mee nam. Zo heeft de fietsenproducent een volledig nieuwe dimensie betreden waarin de Émonda is geoptimaliseerd met gestroomlijnde buisvormen, zonder compromissen te doen rond het lage gewicht en de messcherpe rijeigenschappen die voor elke doelgroep renners voorhanden is. 

Project One

De pro’s winnen de koers op de Émonda SLR, gemaakt van de geheel nieuwe series OCLV Carbo, ofwel de lichtste en best presterende carbon lay-up tot nu toe van Trek. De Émonda SLR is ook beschikbaar voor maatwerk in Project One, het custom bike-programma van Trek, die liefhebbers de kans geeft om de fiets van hun dromen te creëren. Zowel qua afmontage als design. 

De SL-uitvoering heeft dezelfde snelle aero buisvormgeving als de Émonda SLR, maar is gemaakt van de 500 Series OCLV Carbon. Rijders zullen genieten van zowel de snelheidswinst als de lagere prijs die de Émonda SL biedt. De geheel nieuwe Émonda-modellen hebben een verborgen kabelgeleiding, worden geleverd met nieuwe aerodynamische Aeolus-wielen en de Émonda SLR wordt geleverd met een Aeolus RSL stuur-stuurpen-combo die speciaal daarvoor is gebouwd. 

Prijzen zijn vanaf € 2.500,- Zie voor meer info de website van Trek.

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel