Advertorial Gewijzigd op 2 maart 2021

Voluit met de Tenaci wielset

Net dat stapje extra zetten om de fietservaring te verbeteren. Dat is waar ere met zijn producten voor staat. En dat geldt ook voor de nieuwe Tenaci gravel wielset die sinds kort verkrijgbaar is en nu al hoge ogen gooit onder gebruikers.

Voluit met de Tenaci wielset

De ere range is doorspekt met innovatie en dankzij de drang van Piet van der Velde om bestaande producten te verbeteren, is het ere portfolio synoniem voor vooruitgang. Van der Velde, met een indrukwekkend cv waarop namen als KOGA, Cannondale, Selle Italia, Prologo en Specialized prijken, besloot in 2017 zijn eigen merk te starten. De geboorte van het merk ere was een feit. 

Innovatie in de genen

ere richt zich op high end wielen, banden, zadels en bar tape. Innovatie en gebruikersgemak spelen een essentiële rol bij alles wat ere maakt.  “Neem het zadel. Dat is ontworpen met een unieke gepatenteerde comfort trigger om het in een comfort- of racepositie te zetten, zodat comfort en prestatie hand in hand gaan.

"Ieder product heeft zo zijn eigen stukje innovatie in zich”

Dat geldt zeker ook voor de banden en wielen van ere. “Na twee jaar bandenontwikkeling vonden we dat we de rijervaring van onze banden konden verbeteren door onze eigen combinatie van band en wiel/velg te ontwikkelen. Ons optimale wiel/velg werd samen met onze banden ontwikkeld om de beste prestaties van een wiel- en bandcombinatie te garanderen.

 

Voor wielen is de juiste aerodynamische vorm belangrijk om de laagste weerstand te bereiken. We geloven dat onze ontwerpen voor velgbanden dicht bij de ideale aerodynamische vorm liggen als het gaat om een steeds veranderende luchtstroom om hiermee topprestaties neer te kunnen zetten.” 

Markt gravelbanden groeit

De markt voor gravelbanden groeit sterk. “Waar voorheen maten 30-36 mm de standaard waren, begint het nu bij 36 en gaat dat vaak door tot wel 44 mm”, zegt Piet. “Op die bredere banden moet een andere, robuustere wielset. En dat is het uitgangspunt voor de Tenaci wielset geworden.”

 

ere staat erom bekend dat het banden en wielset als een bijna organisch geheel ziet op een fiets. “Als wij nieuwe banden maken, willen we ook dat die precies passen op de wielset. Alleen zo kun je als fietser optimaal sportplezier beleven.” ere wil een product bieden dat doet wat je ervan verwacht. Niet te duur en kwalitatief goed.

Alleskunner 

De Tenaci wielset is bedoeld voor de sportieve enthousiasteling die het veld in gaat met zijn gravelbike. ere gebruikt in de wielset gesloten Japanse Ezo lagers. Remschijven worden bevestigd door een centerlock. Als body is er de keuze tussen Shimano, Campagnolo en Sram. Op de naven zitten 24 eigen ere ‘bladed aero’-spaken in een tweemaal gekruist patroon, zowel voor als achter. Dat zijn dezelfde soort spaken die ere ook voorziet op de wielsets voor racefietsen.

De 24 spaken zorgen voor de stevigheid, kwaliteit en robuustheid van de wielset. “What you see is what you get, zou je kunnen zeggen. Met de Tenaci wielset kun je met een gerust hart voluit gaan op je gravelbike.” De set is verkrijgbaar in zes kleuren. “Gravelbikes worden in zulke mooie kleuren geleverd. We hebben geprobeerd daar de juiste kleurtonen bij te vinden, zodat je altijd wel een set hebt die bij je fiets past.”

Banden

De Tenaci TLR gravel banden zijn zoals bij ere gebruikelijk is, perfect ontworpen voor de nieuwe wielset. Het noppenpatroon van de band lijkt op een snelle en agressieve band die veel grip heeft. Het open patroon voert modder snel af, het diamantpatroon zorgt op het loopvlak voor snelheid en grip. “Zowel in het bos als op de weg voelt de band als een hele snelle, lichte band”, zegt Van der Velde.

 

De banden komen in twee soorten karkas, 120 tpi en 220 tpi. Het karkas met 220 tpi is van katoen, de 120 tpi is voorzien van een nylon karkas. Voor extra bescherming is de Armis-2 beschermlaag toegevoegd. 

De Tenaci TLR is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes (34, 38 en 44 mm), in skinwall of gewoon zwart en met twee verschillende karkassen (220 tpi en 120 tpi). De 220 tpi-versie kost 69 euro, de 120 tpi-versies zijn verkrijgbaar voor 49 euro. De wielset in aluminium uitvoering kost 399 euro. “Later komen we wellicht nog met een duurdere, lichtere versie. Maar met deze uitvoering heb je een alleskunner die tegen een stootje kan.”

Meer innovaties met wow-effect

De ideeën voor ere zijn nog lang niet op, zegt Piet. “Ik verwacht dat ere de komende jaren nog veel meer innovaties met het ‘wow’ effect op de markt brengt.” ere producten zijn verkrijgbaar via de betere fietsspeciaalzaken en via ERE RESEARCH

Dit vind je misschien ook interessant

Giant - materiaal - april Giant - materiaal - april
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen