• Advertorial
  • Gewijzigd op 26 juni 2024

Veiligheid in de Tour: Koroyd-technologie in Ekoï helmen

Tijdens de 111e Tour rijden de renners van de World Tour-ploegen Israel Premier-Tech, Arkéa–B&B Hotels. Cofidis en Lotto-Dstny met de helmen van het Franse Ekoï. Bijzonder aan deze helmen: de Koroyd-technologie die de renners optimaal beschermt.
Veiligheid in de Tour: Koroyd-technologie in Ekoï helmen
Veiligheid in de Tour: Koroyd-technologie in Ekoï helmen
Koroyd is een geavanceerde impactbeschermingstechnologie die wordt gebruikt in de Aerodinamica en de Stradale helm. De technologie werd tijdens de vorige Tour gelanceerd en kemerkt zich door een soort honingraadstructuur dat de energie bij een klap verspreid en absorbeert. De techniek beschermt 30% beter dan standaardmaterialen en is - doordat 95% uit lucht betaat - ook nog eens vederlicht.

"Om renners optimaal te beschermen tijdens uitdagende evenementen als de Tour de France en de voorjaarsklassiekers, zijn we een samenwerking opgestart met Koroyd."

Jean-Christophe Rattel (CEO, Ekoï)

Koele kop

Naast bescherming bieden met Koroyd uitgeruste helmen ook geavanceerde koeling en ademend vermogen onder de meest intense omstandigheden. Dat moet ook wel want de renners krijgen deze Tour 52.000 hoogtemeters voor de kiezen met beklimmingen van de Col du Galibier, Tourmalet en Col de la Bonette. 

Op het podium 

Dat Ekoï de keuze van toppers is, bewijzen de drie podiumplaatsen in de Tour de France van 2023. Victor LaFay en Jon Izagirre van Cofidis en Micheal Woods van Israel – Premier Tech schreven vorig jaar een etappe op hun naam met de AR14 Aero-helm. Deze helm was nog niet voorzien van de nieuwe technologie. Deze Tour gaat daar ongetwijfeld verandering in komen.

Shop de Koroyd-helmen van Ekoï

Benieuwd naar de tophelmen van Ekoï met deze geavanceerde honingraadbescherming? Bekijk de aerohelm Aerodinamica en de lichte Stradale in de webshop van het Franse merk. Daar kun je de helm ook nog personaliseren door het toevoegen van een landenvlag en je naam. Voor de snelle beslissers: op dit moment geeft Ekoï 30% korting op de topmodellen.

Shop de Stradale +

Shop de Aerodinamica +

Beeld: Ekoï en Koroyd
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant