• Advertorial
  • Gewijzigd op 13 oktober 2022

Filippo Ganna verbreekt werelduurrecord in Bioracer aeropak

Filippo Ganna heeft onlangs het werelduurrecord op zijn naam gezet. Met een afstand van 56,792 kilometer verpulverde hij het oude record. De Italiaanse snelheidsduivel deed dit in een hightech aeropak van Bioracer.
Filippo Ganna verbreekt werelduurrecord in Bioracer aeropak

Zaterdag 8 oktober stond Filippo Ganna op de wielerbaan van het Zwitserse Grenchen aan de start voor zijn poging om het werelduurrecord aan te vallen. Precies een uur later en 56,792 kilometer verder rolde de Ganna over de finishlijn. Met deze prestatie reed hij het record van de Brit Daniel Bigham, die eerder dit jaar tot 55,548 kilometer kwam, uit de boeken. 

De 26-jarige tijdrijspecialist van het profteam INEOS Grenadiers werd tijdens zijn recordjacht geholpen door Bioracer. Gehuld in een flitsend aeropak van het Belgische merk knalde de hardrijder door de spreekwoordelijke geluidsbarrière. De supersonische fietsoutfit is het resultaat van 10 jaar non-stop ontwikkelen, (windtunnel)testen, innoveren en optimaliseren.

Innovaties aeropak

Enkele innovaties die in Ganna’s maatpak verwerkt zijn:

Maatwerk in racepositie

Ganna's pak is tot in de puntjes afgestemd op het lichaam van de Italiaan in racepositie. Zo ondersteunt de pasvorm van het pak zijn ideale aeropositie op de fiets en helpt het hem ook die positie te behouden gedurende de hele poging.

4-richtingen stretchstof 

Dankzij een 4-richtingen stretchstof sluit het pak soepel en zacht rond zijn lichaam, wat resulteert in gladdere oppervlakten en ultieme aero-prestaties. Ook zorgt dit voor een erg comfortabel gevoel op de fiets.

Een mix van stofstructuren

Op strategische plaatsen in zijn pak zijn verschillende stofstructuren gebruikt om de luchtstroom op elk deel van zijn lichaam te optimaliseren. Tijdens windtunneltests op cilinders werd een verschil tot wel 70% in luchtstroomweerstand gemeten tussen verschillende stofstructuren. Dit maakt een enorm verschil in aerodynamische prestaties.

"Tijdens windtunneltests op cilinders werd een verschil tot wel 70% in luchtstroomweerstand gemeten"

Beencompressie 

Het pak biedt de nodige compressie rond de benen waardoor het Ganna's beenspieren ondersteunt om zijn kracht gedurende het hele uur te behouden.

Getapete naden

In plaats van traditionele naden koos Bioracer voor een getapete naadtechnologie om alle aerodynamische nadelen van traditionele naden te elimineren. Hierdoor kon het pak met een perfecte pasvorm ontworpen worden.

Bewezen door Ganna, beschikbaar voor iedereen

Ganna is uiteraard een klasse apart. Toch profiteren ook normale stervelingen van Bioracers innovaties. Veel van de nieuwe technologieën gebruikt in het aeropak van Ganna zal in toekomstige kleding van Bioracer worden verwerkt. Van de aerodynamische kenmerken in aangepaste tijdrit- en wegpakken tot de stoftechnologieën in wielershirts. Hierdoor zullen zowel de prestaties als het comfort van fietsers met sprongen vooruitgaan. 

Rijd in Ganna-style

Ter ere van Ganna's werelduurrecordpoging heeft Bioracer een limited edition Ganna-collectie uitgebracht dat bestaat uit een wielertrui, wielercap, aerosokken en een casual T-shirt. Het ontwerp is identiek aan het pak waarin hij in Grenchen over het velodroom vloog. Check hier de toffe kleding.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant