• Advertorial
  • Gewijzigd op 26 juni 2024

Eagle Five – de sportleesbril van Leds-sport

De Eagle Five sportleesbril is een echte probleemoplosser en een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige generatie Eagle-brillen.
Eagle Five – de sportleesbril van Leds-sport
Eagle Five – de sportleesbril van Leds-sport
De Eagle Five is een bifocale (fiets)sport- en leesbril in één. De bril heeft een leeszone voor het aflezen van het navigatiesysteem, smartphone of hardloophorloge onderaan de lenzen en een neutraal, ongecorrigeerd glas erboven. De hoofd omsluitende vorm garandeert een perfecte bescherming van de ogen tegen wind, vuil en insecten, zelfs tijdens zeer sportief fietsen. En dat voor een eerlijke prijs.
Erik onderwierp de sportleesbril van Leds-sport aan een test.

Belangrijke innovaties

Ruim 10.000 tevreden fietsers, hardlopers, skiërs, toerskiërs, wandelaars, oriëntatielopers, zeilers en andere sporters maken al gebruik van de Eagle-sportleesbril. En dankzij ervaringen en feedback van klanten en talrijke tests heeft Leds-sport de Eagle-sportleesbril volledig herzien en aanzienlijk verbeterd.  

De belangrijkste innovaties van de Eagle Five zijn:
  • Verbeterde geometrie van het frame (betere pasvorm van de bril) en modernere optiek
  • Geoptimaliseerde grootte en plaatsing van de leeszone
  • Verwisselbare neusbrug in zwart, grijs en oranje (inbegrepen)
  • Uitschuifbare veren die zich aanpassen aan elke vorm en grootte van het hoofd
  • Clip-on hoofdband

De details

De Eagle Five is verkrijgbaar met een zwart of wit frame en in sterktes + 1,5, + 2,0, + 2,5 en + 3,0 Dp. Belangrijk: Omdat de afstand bij het lezen van het navigatiesysteem groter is dan de afstand tot een boek, kies je de sterkte die ongeveer 0,5 dp lager is dan bij uw normale leesbril. Heeft je normale leesbril een sterkte van +3,0 Dp, dan kies je dus een Eagle Five met 2,5 Dp. 

De meegeleverde bruine (met geleidelijke tint), gele en heldere lenzen hebben allemaal een leeszone en beschikken over de volgende filtercategorieën: Helder: 0, Geel: 1, Bruin: 3 (blokkering 385 nm). Alle lenzen hebben UV400-bescherming. Meekleurende lenzen kun je eventueel mee bestellen. 

Bij de levering horen bovendien een etui, neusbruggen in zwart, grijs en oranje, een microvezeltasje en een clip-on hoofdband.
 
Meer informatie over de Eagle Five sportleesbril lees je op de site van Leds-sport.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant