• Advertorial
  • Gewijzigd op 28 augustus 2023

De nieuwe Rennkompressor NXT

De Rennkompressor van SKS is de bekendste fietspomp ter wereld. Dit krachtige 'luchtkanon' werd in de jaren 60 ontwikkeld voor de wielersport. Nu is er een opvolger: de Rennkompressor NXT, een vloerpomp die in de voetsporen van z'n voorganger treedt.
De nieuwe Rennkompressor NXT
De nieuwe Rennkompressor NXT
Iedere fietser kent de Rennkompressor van SKS. Deze krachtige high-performance 16 bar-pomp kwam ruim zestig jaar geleden op de markt. Behalve de professionele wielersport liep ook het grote publiek warm voor de Rennkompressor: meer dan een miljoen exemplaren vlogen wereldwijd over de toonbank. Met de nieuwe Rennkompressor NXT legt SKS de lat in pompland weer een stukje hoger.

Eddy Merckx

Midden jaren 60 werd het profwielrennen erg populair, aangewakkerd door de superieure prestaties van Eddy Merckx. Tijdens een bezoek van SKS Germany aan een Belgische handelspartner ontstond het idee om een ‘high-performance pomp’ voor de wielrennerij te ontwikkelen. 

Zo werd de basis gelegd voor het ontwerp van de de Rennkompressor. De pomp werd door de professionele wielersport omarmd en wordt tot de dag van vandaag nog gebruikt door topteams, waaronder Team Alpecin-Deceuninck. Ook in vele fietsschuren en fietswerkplaatsen staat nog een werkend exemplaar, ook al omdat vrijwel elk onderdeel vervangbaar is. De pomp wordt gezien als de stamvader van alle vloerpompen. Sinds 1966 zijn er al meer dan een miljoen de Rennkompressors geproduceerd. In vele kleuren en zonder grote uiterlijke wijzigingen. Typerend zijn de met rubber beklede uitklapvoetjes die het transport van de pomp naar races makkelijk maakten, de gemakkelijk afneembare houten handgreep met veer, en de koperen ventielkop (later ook met Multivalve My Easy-ventielkop).

Er werd toen al 5 jaar garantie op verleend, maar dat was eigenlijk overbodig. De uiterst solide pomp ging vrijwel nooit stuk en alle onderdelen zijn ook nu nog vervangbaar. Huidige eigenaren zijn trots op hun pomp en geven hun klassieker niet meer weg. De de Rennkompressor heeft een cultstatus verworven en staat symbool voor de kernwaarden van SKS Germany. Met kwaliteit veruit op nummer 1.

Van goede huize

Om de Rennkompressor op te volgen, moet je van goede huize komen. Gelukkig is dat huis nog hetzelfde als dat in 1966. Want ook anno 2023 ontwikkelt en produceert SKS Germany haar producten zelf, te Sundern.

In de Rennkompressor NXT zijn innovatie en traditie mooi verweven. Technisch gezien is het een NXT-level pomp, waarmee je ook op hoge druk comfortabel pompt. Geholpen door de solide aluminium voet en de hoge stalen buis met veel pompvolume.

De NXT pompt net als zijn voorganger tot 16 bar, nauwkeurig af te lezen op de nu veel grotere manometer. Er is ook een DIGI-versie leverbaar met een zeer nauwkeurige digitale manometer (tot twee cijfers achter de komma), die ook in het donker af te lezen is. De SKS Rennkompressor NXT heeft de nieuwe Multi Valve ventielkop MV Easy met innovatieve rockertechnologie.

De handgreep is als vanouds van beukenhout en ligt tijdens het pompen comfortabel in de hand. Nu zonder dopmoer aan de bovenzijde, zodat pompen met één hand ook comfortabel gaat. Voor transport kan het handvat er gemakkelijk en zonder gereedschap worden afgehaald en kunnen de pompvoetjes worden ingeklapt. Met zijn robuuste en professionele uiterlijk blijft de Rennkompressor NXT trouw aan het origineel. Het strakke Stealth-design voegt daar een moderne uitstraling aan toe. Dit nieuwe icoon is nu leverbaar bij de dealers van SKS Germany. 

Is dit het einde van een klassieker?

Gelukkig niet! De klassieke SKS Rennkompressor blijft leverbaar, naast zijn opvolger. Er worden er jaarlijks nog zo’n 25.000 van verkocht.

Rennkompressor NXT

•    Adviesprijs 99,99 euro (met digitale manometer 119,99 euro) 
•    Precisiemanometer, analoog of digitaal
•    Solide metalen buis
•    Gegoten aluminium voet met rubberen antislip
•    Inklapbare voeten
•    Makkelijk afneembare beukenhouten handgreep
•    MULTI VALVE ventielkop MV EASY
•    Made in Germany
•    5 jaar garantie (2 jaar op DIGI-elektronica) 
•    www.sks-germany.com


 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant