Fietsen bij een club

Fietsen kan eenvoudig in je eentje of samen met vrienden of collega’s. Maar wil je vaker fietsen, je fietstechniek verbeteren of nieuwe routes ontdekken? Dan is een club iets voor jou. Er is niet alleen veel kennis aanwezig, je kunt er ook altijd samen met anderen trainen.  

Zoek een club

Over Fietssport clubs tekst

Op Fietssport clubs vind je een overzicht van wielerverenigingen en mountainbikeverenigingen in Nederland. Er zitten veel voordelen aan het fietsen bij een vereniging, waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:

 • Samen fietsen 
 • Routekennis
 • Leer veilig fietsen in een groep
 • Stok achter de deur
 • Kennis over training en materiaal
 • Fietsreizen in het buitenland
 • Vrijblijvend kennismaken

Fiets vrijblijvend mee

Zit er een leuke club bij jou in de buurt maar twijfel je nog of het fietsen bij een verenging wel iets voor jou is? Meld je dan vrijblijvend aan via de de knop 'fiets een keer mee'. Je traint dan 4 weken lang gratis met een club naar jouw keuze én jouw fiets is in die periode tot 500 euro verzekerd mocht er een ongelukje gebeuren. 

 

Fietssport PLUS clubaccount

Besluit je lid te worden bij een van de clubs op Fietssport dan krijg je, naast de voordelen van het verenigingslidmaatschap, ook de voordelen die horen bij een Fietssport PLUS-account

 • De unieke NTFU-fietsschadeverzekering
 • Onbeperkt routes downloaden 
 • 4 keer per jaar Fietssport Magazine 
 • Korting bij deelname aan 2.000 toertochten 
 • Gratis gebruik van de Fietssport-app
 • Exclusieve kortingen en voordelen van partners

Een sterkere wielersport dankzij jouw clublidmaatschap

Niet alleen jij profiteert van een clublidmaatschap. Dankzij jouw lidmaatschap ondersteunt de NTFU meer dan 500 verenigingen. De wielerbond helpt bij het eenvoudiger maken van administratie, biedt noodzakelijke verzekeringen en helpt bij de organisatie van toertochten. Zo draag jij direct bij aan een sterkere wielersport. Een overzicht van wat de NTFU voor clubs doet:

Verenigingsfonds

Clubs barsten van de creatieve ideeën om het fietsen bij de vereniging nog leuker te maken. De NTFU helpt clubs deze ideeën te realiseren met een financiële bijdrage vanuit het verenigingsfonds. De NTFU hielp clubs al met het ontwikkelen van een trainingsaccommodatie, opleiden van trainers en organiseren van opstapdagen voor nieuwe leden.

Verzekeringen

Als lid is jouw fiets goed verzekerd tegen schade. Maar ook jouw club heeft een uitgebreid verzekeringspakket. NTFU-verenigingen hebben o.a. een aansprakelijkheids-, ongevallen- en vrijwilligersverzekering. Bekijk het hele pakket hier

Opleidingen

Iedere Nederlander heeft als kind leren fietsen. Eerst met zijwieltjes, daarna zonder en in groep 7 was het even goed opletten bij de verkeerslessen. Toch? Nou, nee. Daarom helpt de NTFU clubs bij het opleiden van trainers zodat wielrennen of mountainbiken leuker en veiliger wordt. Ook leiden ze Wegkapiteins op die ervoor zorgen dat wielerpelotons zich zonder problemen over de openbare weg verplaatsen.

Organiseren van een toertocht

Elk jaar worden er honderden toertochten georganiseerd, misschien ook door jouw club. De NTFU begeleidt clubs bij het hele proces: van de vergunningsaanvraag tot inschrijfsystemen, en van promotie tot aan het uitpijlen van de routes. 

Advies op maat

Als clubbestuurder komt er behoorlijk veel op je af: organiseren van een toertocht, werven van vrijwilligers, beheren van de clubkas of het aanvragen van subsidies. Via tips op de NTFU-website, interessante workshops en webinars én persoonlijk advies helpt de NTFU bestuurders op weg.