Alles wat je moet weten over Limburgs Mooiste

Een van de mooiste en populairste toertochten in Zuid-Limburg vind dit jaar plaats op zaterdag 25 mei.


Wat is Limburgs Mooiste?

Limburgs Mooiste is naast de Amstel Gold Race en de Mergelheuvelland 2-daagse één van de toertochtklassiekers in Zuid-Limburg. Als wielrenner, gravelbiker of MTB'er kun je je hart ophalen bij één van de 12 routes die je door het glooiende heuvelland leiden. Limburgs Mooiste staat garant voor een fantastische fietsdag met mooie uitgepijlde routes, verrassende, onbekende beklimmingen, goed verzorgde serviceposten onderweg en een sfeervolle start- en finishlocatie.
 

Schrijf je in +


Wanneer is Limburgs Mooiste?

Limburgs Mooiste vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei.


Routes en beklimmingen

Zuid-Limburg heeft zoveel meer te bieden dan bekende scherprechters als de Cauberg of Keutenberg. De routebouwers van Limburgs Mooiste doen ieder jaar hun best jouw de mooiste routes met verrassende klimmen voor te schotelen. Test je benen op de steile stroken van de Eyserbosweg of Gulpenberg, geniet van het prachtige uitzicht bovenop de Camerig of maak kennis met onbekende kuitenbijters waar je het bestaan nog niet van wist.


Routes voor wielrenners

Limburgs Mooiste telt maar liefst 8 verschillende routes voor wielrenners. Zo wordt het niet te druk op de routes én heb je keuze uit afstanden van 80 km tot 220 km, van 570 tot maar liefst 2.200 (!) hoogtemeters. De kleuren van de route geeft de zwaarte van een route aan: de blauwe is het minst zwaar en pakt de 'makkelijkere' heuvels, geel is al moeilijker en rood is de keuze voor de klimgeiten. Ben je een echte kilometervreter die zijn handen niet omdraait voor een paar heuveltjes? Dan is oranje jouw kleur. 
 

Routes voor mountainbikers

Als mountainbiker heb je de keuze uit drie onverharde routes. De toertocht is een mix tussen uitdagende singletracks, pittige klimmen en grindstroken met geweldige vergezichten. Je hebt keuze uit 50, 75 of 110 kilometer. Op de langste route is het flink aanpoten, want je overwint ook nog eens 1.500 hoogtemeters. 


Route voor gravelbikers

Nieuw is de route voor gravelbikers. Via GPS volgen deelnemers een 90 km lange route over knisperende gravelstroken door het Limburgs heuvelland. 
 


 

Trainingsschema voor Limburgs Mooiste

Wil je je optimaal voorbereiden voor Limburgs Mooiste? Dan moet je aan de bak! JOIN helpt jou daarbij een handje. Deze trainingsapp bevat meer dan 400 workouts en trainingsschema's en past zich automatisch aan op jouw drukke agenda. Bovendien krijg je als Fietssport-lid tot wel 25% korting op je abonnement. 

Meer informatie +


Bekijk eerdere edities