Alles wat je moet weten over de Drenthe 200

Een van de meest extreme en populairste mountainbike marathons van Nederland vindt dit jaar plaats op zondag 29 december.

Wat is de Drenthe 200?

De Drenthe 200 is naast de Dutch Masters of MTB en de Bartje 200 een van de zwaarste marathons die je als mountainbiker kunt fietsen. De organisatie schotelt deelnemers ieder jaar een uitdagend 200 kilometer lang parcours voor. De loodzware route voert vanuit Norg kriskras door het prachtige Drentse landschap – en een klein stukje Friesland. Een ware slijtageslag dus, vooral als het koud en nat is (december). Gelukkig zijn er onderweg vijf verzorgingsposten waar je op adem kunt komen en je energievoorraad kunt aanvullen.

Schrijf je in
 

Wanneer is de Drenthe 200?

De Drenthe 200 vindt dit jaar plaats op zondag 29 december. De start was altijd in Roden, maar is dit jaar verplaatst naar Norg.

Routes

De route van deze extreme toertocht neemt je onder andere mee naar Peest, Rolde, Schoonloo, Westerbork, Dwingeloo, Gieten en Appelscha. De bossen, heidevelden en brinkdorpen worden door middel van singletracks, klinkerwegen, zandpaden, karrensporen, geitenpaadjes en bestaande MTB-routes aan elkaar gelust. Omdat de Drenthe 200 eind december plaatsvindt, kunnen de weersomstandigheden en de ondergrond – vorst, regen, blubber, gladheid – een serieuze rol van betekenis spelen. De komende editie kun je voor het eerst ook voor kortere afstanden kiezen; 50 km en 100 km. Bekijk de routes

Vergelijkbare marathons

Om de Drenthe 200 uit te rijden moet je van goede huize komen. Gelukkig staan er op de Fietssport toertochtkalender meer dan genoeg tochten die 100 km of langer zijn. Zo kun je je lol op tijdens de Seal Eco Challenge, de Herfstbostocht en de Dutch Masters of MTB. Bekijk de Fietssport kalender.

Trainingsschema voor de Drenthe 200

Wil je je optimaal voorbereiden op de Drenthe 200? Dan moet je aan de bak! JOIN helpt jou daarbij een handje. Deze trainingsapp bevat meer dan 400 workouts en trainingsschema's en past zich automatisch aan op jouw drukke agenda. Bovendien krijg je als Fietssport-lid tot wel 25% korting op jouw abonnement.

Meer informatie +