• Zaterdag 21 sep
  • Bocholt (Buitenland)

Rose Backroad Gravel Toer Herfst editie 2024

  • Gravelbike

Op zaterdag 21 september kun je als liefhebber van knisperende gravelstroken aan de bak in Bocholt. De routemeesters van Fietsgroep ’t Muurtje uit Aalten hebben weer een gave tocht uitgezet in het Duits-Nederlandse grensgebied. Ga je mee gravelen?

Rose Backroad Gravel Tour: Gave graveltocht in de grensstreek

Gek van gravelbiken? Dan is de Rose Backroad Gravel Tour op jouw lijf geschreven. De tocht, uit de grind gestampt door Rose Bikes en Fietsgroep ’t Muurtje uit Aalten, vindt Zaterdag 21 september plaats en laat je gegarandeerd naar adem en stof happen. De routemeesters schotelen je ook dit jaar weer de gaafste gravelstroken - 75% van de route bestaat uit gravel - in het Duits-Nederlandse grensgebied voor.

Mooie routes
De start van de 2e editie van de Backroad Gravel Tour vindt plaats bij de BikeTown van Rose Bikes in Bocholt (D). Daarna gaat het grotendeels onverhard via Aalten, Winterswijk naar Dingden. In het fraaie historische stadje Bredevoort kun je het stof uit je ogen wrijven en je droge keel smeren met eten en drinken.

Deelnemers aan de 80 en 110 km routes maken na de pauze een extra lusje door natuurgebieden de Bekendelle en het Woodse Veen bij Winterswijk. Prachtig. De 50 km slingert via achterafweggetjes terug naar Bocholt. Hier word je getrakteerd op een drankje. Proost!

De tocht is digitaal uitgepijld. Je hebt dus een GPX-apparaat nodig (Sigma, Wahoo, Garmin) om je de weg te wijzen. Doordat je de keuze hebt uit 3 afstanden is de fietstocht voor iedereen goed te doen, van beginnende gravelbikers tot gasgevende kilometervreters. Het inschrijfgeld bedraagt 8,50 euro, voor NTFU/Fietssport PLUS-leden 6,50 euro.

Toertocht details 50 km

Starttijd
09:30 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Wertherstrasse 44
plan route
Hoogtemeters
1.030 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 20 september 2024.
Organisatie
Fietsgroep 't Muurtje
Website
www.fietsgroepmuurtje.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.