• Zondag 2 jun
  • Groningen (Groningen)

Rondom Stad Lamp Classic

  • Racefiets

Zondag 2juni organiseert toerclub Het Trapstel in samenwerking met Stichting Lamp de NTFU Toertocht ‘Rondom Stad LAMP Classic’. Het is een toertocht die geschikt is voor alle soorten wielrenners: van toerfietser tot sportievere rijder. Gekozen kan worden voor een route van 80 of 120 kilometer en beide routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven. Tevens zijn beide gpx bestanden vooraf te downloaden via de NTFU website.

De tocht voert je door alle mooie natuurgebieden rondom de stad Groningen. Niet voor niets zingt men in het Grunneger Laid over ‘De Golden Raand’ om de stad Groningen. Dus laat je in deze sportieve tocht verrassen door deze prachtige gouden rand van onze stad. Want hoewel je het zicht op de Martinitoren zelden verliest, zul je vooral zien en ervaren welk een prachtige natuur de stad omringt. Geen moment waan je je in de drukte van het stadse bestaan. Natuurgebieden als de Westerbroekstermadepolder, het Drentse Aa gebied of de Onlanden tonen hun rust en schoonheid. Deze tocht leidt je over wegen waarvan menig toerfietser het bestaan nog niet van wist.

De start is dit jaar bij de voetbalvereniging Amicitia, Kooiweg 3 te Groningen. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur.

Voor de start krijgt men een kopje koffie en een koek, na afloop een broodje. De opbrengst van deze tocht gaat naar de Stichting ViaLisa, die kansarme jongeren in de sloppenwijken van Dhaka, Bangladesh ondersteunt bij het opbouwen van een economische zelfstandige toekomst. Het geld wat opgehaald wordt tijdens deze fietstocht gaat naar schoolmaterialen en zonnepanelen voor het Educatiecentrum van ViaLisa

Halverwege beide tochten vind je de stempelpost bij paviljoen ‘De Leine’ in Kropswolde, prachtig gesitueerd aan het Zuidlaardermeer waar je uiteraard ook een kop koffie met appelgebak kunt nuttigen. Dus kom op zondag naar de tocht en ervaar de gezelligheid van Het Trapstel en de schoonheid van het Groninger Land.

Voorinschrijving via de site van Fietssport (van 1 feb), bij de start is inschrijven ook nog mogelijk.

Toertocht details 80 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Kooiweg 3
plan route
Hoogtemeters
245 hm
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 1 juni 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 1 juni 2024.
Organisatie
TC Het Trapstel
Website
trapstel.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Meer reclame maken voor deze tocht. ( bijv via winkels)
Prima tocht.