Zaterdag 9 jul 2022
Landgraaf (Limburg)

BRM 200 Mariawald 2022

Deze geheel nieuwe route vanuit het zuiden van het land voert je grotendeels door het schitterende natuurgebied van Nationalpark Eifel.
Na de start vanuit SnowWorld ga je na 15 km al de grens over naar Duitsland om straks na 185 km pas weer terug in Nederland te zijn.
In het begin kan het nog eventjes druk worden door de kleine Duitse plaatsjes zoals Herzogenrath, Birk, Weisweiler en Langewehe om vervolgens via enkele mooie klimmetjes en enkele afdalingen de Stausee (stuwmeer) van Untermaubach te bereiken. Aan de andere zijde van de stuwdam in Obermaubach op 54 km en 440 hm om bij Café-Restaurant ‘Strepp am See’ de eerste controlestempel te halen. Hierna het pad langs de Rur blijven volgen tot in Heimbach. Bij het, voor de eerste keer, binnen rijden in Heimbach verlaat je na 750 mtr het centrum en houd je links aan om via de beklimming van de L219 het het zuidelijkste puntje van deze tocht te bereiken.
Dit gedeelte laat je iedere keer weer de schoonheid van dit gebied zien met verzichten om toch eens voor te stoppen en van te genieten. Met schitterende beklimmingen en afdalingen en goede wegen om nu via Hergarten, Bergbuir en Voissel de volgende stempelpost in Kall te bereiken.
Deze controlepost is bij 89 km en 1040 hm in het info kantoor van de Regionalverkehr Köln GmbH wat naast het station van Kall ligt. Na 15.00 uur is dit kantoor gesloten en zijn zij verhuisd naar stationsgebouw links ernaast.
Na controle gaat de route verder via Anstois, Mauel naar Gemund. Vanuit Gemund begint de beklimming naar de naam van deze tocht de Abdij van Mariawald. Het is de moeite waard om hier even te stoppen en in het restaurant te genieten van de alom bekende erwtensoep met worst die hier het gehele jaar door te verkrijgen is en waar deze paters wereldwijd om bekend staan.
Na de spectaculaire afdaling vanuit Mariawald kom je weer in Heimbach. Hier gaan we LINKS AF. Wederom door het centrum van Heimbach. Nu na de brug over de Rur links aanhouden om via de L218 via Hasenfeld te beginnen aan de klim naar Schmidt. Na wederom een spectaculaire afdaling, die eindigt in Zerkal om nu via Brandenberg, Grosshau, Schevenhutte , Zweifall, Kornelimunster in Eynatten bij IJssalon Venetie op 167 km en 2151 hm de laatste controle stempel te halen.
Het laatste gedeelte gaat om Aken heen en dan via Hauset, Bildchen, Laurensberg en Horbach weer naar de startlocatie SnowWorld in Landgraaf.


Toertocht
Online inschrijven

Wil je verder inzoomen?

Toertocht details 200 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Witte Wereld 1
plan route
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 10,00 (Basic account),
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 8 juli 2022.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-200-heerlen-mariawald/
Kenmerken
Toiletten aanwezig
  • Prijs-kwaliteitverhouding

  • Route en omgeving

  • Verzorging onderweg

  • Voorzieningen startlocatie

  • Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen