Beter mountainbiken door Start2Bike

Mountainbiken is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een mountainbike, maar ontdekken dan al snel dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Beter mountainbiken door Start2Bike

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je mountainbike werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Dit najaar start wielersportbond NTFU weer met Start2Bike een trainingsprogramma waarbij startende fietsers, onder begeleiding van een ervaren trainer, werken aan hun basistechniek op de mountainbike. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike geschikt.

Lees hier wat je leert tijdens de 4 trainingen.

Ervaren trainers helpen je op weg.

"Supercompliment voor onze trainers."

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 13.000 sportieve fietsers op weg geholpen en voor vrijwel alle deelnemers (98%) naar volle tevredenheid. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit in de jaarlijkse evaluatie: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.” Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,7.

Inschrijven

Op ongeveer 35 startlocaties in Nederland worden er eind september en begin oktober Start2Bike-trainingen aangeboden voor mountainbikers. Op www.start2bike.nl zijn alle startlocaties te vinden en kun je je inschrijven.

Meer behoefte aan een training wielrennen? Daar heeft Start2Bike in voorjaar van 2020 weer een programma voor. Start2Bike

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken? Hartstikke leuk maar in het begin best lastig. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen of obstakels? Dan zijn de Start2Bike trainingen iets voor jou! Deelname kost slechts €37,50

Schrijf je nu in

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant