Recept: Cakebrood

Neem je wel eens brood mee? Het wordt er vaak niet lekkerder op door het beleg wat erin trekt. Wat dacht je van cakebrood? Brood waar geen beleg op hoeft, wat heerlijk smaakt en bomvol eiwitten, koolhydraten, vitamines, vezels en mineralen.

Recept: Cakebrood

Wat heb je nodig?

  • 500 g volkoren speltmeel
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels bio-kokosvet
  • 50 tot 75 g eiwit-proteïne (dat kan wei-, rijst- , hennep- of soja-proteïne zijn)
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 150 g honing
  • Scheut melk (rijst-, haver-, amandel- of sojamelk)
  • optioneel vanille

Aan de slag

  1. Zet de oven aan op 175 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine
  3. Voeg langzaam de melk toe tot het een deeg wordt dat dikker is dan cakebeslag en zachter dan brooddeeg
  4. Neem een cakeblik of een tulbandvorm en vet dit in met kokosvet
  5. Vul de vorm met het deeg
  6. Zet deze 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het gaar is (de prikker komt 'schoon' uit het deeg). Is dit niet het geval, dan laat je het deeg nog wat langer in de oven garen. 

Zelf heb ik voor een tulbandvorm gekozen, omdat deze de warmte van binnen en buiten beter geleid. Bovendien snijd je het makkelijker in dikke brokken; handig voor onderweg, want het valt zo minder snel uit elkaar vergeleken met gewone cake.