Recept: tomatensoep met groentewafels

Voordat je op pad gaat, moet je goed gegeten hebben. Een stevige groentesoep met quinoa is snel klaar. Combineer het met groentewafels en je gaat met een goed gevulde maag op weg.

Recept: tomatensoep met groentewafels

Quinoa, een graan uit Zuid-Amerika is een ideaal product om zowel eiwitten als koolhydraten binnen te krijgen. De quinoa lijkt wat betreft de samenstelling van aminozuren op melk. De grote hoeveelheid groente in de soep werkt perfect tegen verzuring en bevat veel belangrijke voedingsstoffen.

Je kunt er brood bij eten, maar een groentewafel is ook lekker en zorgt voor nog meer voedingsstoffen. Je kunt dan echt zeggen dat je met een gezonde en goed gevulde maag op pad gaat.

Tomatensoep

Wat heb je nodig?

  • 1 pak tomaten-groentesap (of 250 ml water en 1 kilo tomaten even koken en pureren)
  • 2 bouillonblokjes (biologisch)
  • zakje soepgroenten
  • 100 gram quinoa

    Doe de tomaten-groentesap in een pan (of verse gepureerde tomaten), voeg de quinoa eraan toe en laat dit koken tot het bijna zacht is. Voeg daarna de soepgroente toe en kook ze zacht tot de groenten beetgaar zijn.

    Groentewafels

    Wat heb je nodig?

  • 1 knolselderij (kan ook met pompoen of courgette)
  • 3 eieren
  • 3 gedroogde tomaten, in stukjes geknipt
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 g volkoren meel (spelt, tarwe of glutenvrij)
  • 1 flinke lepel Italiaanse kruiden

    Schil de knolselderij, snij er stukken van en kook ze even zacht. Neem een keukenmachine, doe alle ingrediënten erin en laat het draaien tot een mooi wafelbeslag. Heb je geen keukenmachine, stamp dan de groente klein met een stamper of staafmixer. Daarna met de hand alles goed door elkaar kneden. Het deeg is vrij dik, dat is normaal.

    Neem een wafelijzer en vet deze goed in met wat olie. Vul het ijzer met het groentebeslag en laat het behoorlijk lang bakken. Eet smakelijk!