6x Tips voor Euro Cycling XP

Van 20 t/m 22 oktober vindt de eerste editie van Euro Cycling XP plaats in MECC Maastricht. Een weekend met de nieuwste modellen, interessante workshops en clinics. Er is dus ontzettend veel te doen! Plan je bezoek aan de beurs met deze 6 tips.

6x Tips voor Euro Cycling XP

1. Mis de opening niet

Legende Eddy Merckx opent de beurs op vrijdag om 13.00 uur. De ‘kannibaal’ kwam tussen 1961 en 1978 maar liefst 525 keer als eerste over de finish. Een record! Na de officiële opening van de beurs is de Belgische wielerlegende nog aanwezig op de stand van zijn ‘eigen’ fietsmerk.

2. Race door de parkeergarage

Zaterdagavond 21 oktober is de parkeergarage van het MECC het decor voor de Car Park Cannon Ball. In twee categorieën (fixed gear en geschakeld) strijden renners in deze unieke tijdrit om de overwinning. Heb jij kuiten van staal? Schrijf je dan in. Kijk je liever vanaf de zijlijn? Ook geen probleem natuurlijk. De voorrondes starten om 17.00 uur en vanaf 18.30 uur strijden de beste renners om het eremetaal.

Klik hier voor meer info en tickets

Foto: Car Park Cannonball

3. Kruip in het wiel bij Marianne Vos

Inmiddels is het een traditie bij de wielerploeg van Marianne Vos: een gezellige, sportieve dag om het jaar af te sluiten voor zowel rensters, staf, sponsoren én fans. Deze keer vormt de nieuwe beurs Euro Cycling XP het decor voor de fanride. Er is keuze uit twee afstanden: 70 en 90 km. Wees er wel snel bij. De voorinschrijving sluit op vrijdag 13 oktober.

Meer info over de fanride lees je hier. Tickets voor de fanride WM3 Experience koop je hier.

4. Leer van de pro’s

Naast de kannibaal zijn er ook nog andere (ex) profs aanwezig op Euro Cycling XP. Er worden verschillende in- en outdoorclinics georganiseerd onder leiding van profteams zoals Lotto Soudal, Delta Cycling, Boels Dolmans Cycling en WM3.

De complete programmering op vrijdag, zaterdag en zondag vind je de op de site van Euro Cycling XP.

5. Bekijk de nieuwste fietsen

In de zomer presenteren de grote merken traditioneel de nieuwe modellen voor 2018. Mondjesmaat vervangen de winkels de nieuwe race- en mountainbikemodellen de 2017 modellen. Op de beurs kun je alle modellen op één plek bekijken. Enkele grote merken zoals Ridley, Colnago, BMC, Cannondale, Eddy Merckx, Cervelo en Pinarello presenteren hun nieuwe lijn.

Alle deelnemers aan de beurs vind je hier.

6. Breng een bezoekje aan Fietssport

Natuurlijk is Fietssport ook aanwezig op Euro Cycling XP. Breng een bezoekje aan onze stand en vertel ons jouw grensverleggende uitdaging. Heb je nog geen uitdaging op de planning staan? Geen probleem, wij helpen je op weg. Kies uit de 2.500 toertochten of meer dan 700 uitdagende routes op ons platform. Sluit je op de beurs een Basic of PLUS account af? Dan ligt er een leuk presentje voor je klaar. Zien we je eind oktober in Maastricht?