SportFilmFestival Rotterdam

SportFilmFestival Rotterdam

Gek op sportfilms en wielerdocu's? Dan is het SportFilmFestival van 10 tot en met 14 april in Rotterdam zeker een bezoek waard. Vooral vrijdagavond 12 april staat in het teken van prachtige inkijkjes in het wielerpeloton én een wereldpremière.

Vrijdagavond 12 april is een echte must voor elke wielerliefhebber; met een talkshow onder leiding van Wilfried de Jong die onder meer Jan Janssen, Bart Veldkamp en Dion Beukeboom ontvangt. Ook vindt er een wereldprimeur plaats van een aflevering van Andere Tijden Sport over Gerrie Knetemann, de dood & de gladiolen, waarin men terugkijkt op het dramatische ongeluk van Knetemann in een Belgische koers en zijn wederopstanding door twee jaar later de Amstel Gold Race te winnen.

Verder zijn er nog vijf andere wielerdocumentaires op die avond te zien:

Wonderful Losers is de openingsfilm. Een prachtig verhaal over de Giro d’Italia waarin de staart van het peloton vanuit de auto van de wedstrijdartsen wordt gevolgd.

Breaking the Impossible over de aanval op het werelduurrecord. Bewegingswetenschapper Jim van den Berg vond in Dion Beukeboom de perfecte atleet om het huidige record (54.526 km) aan te vallen. Een achtbaan van emoties, getemd door een heuse mentale strategie moet uitkomst bieden, maar niets is weerbarstiger dan lichaam en geest.

Alles is koers over Jan Janssen, de eerste Nederlander die de Tour de France won! Vijftig jaar geleden, op 21 juli 1968 veroverde hij op de slotdag de gele trui. Speciaal voor het SportFilmFestival maakte filmmaakster Ariane Greep een director's cut met nooit vertoonde beelden uit het privéarchief van de familie Janssen, over zijn leven en uit verschillende Tour de Frances.

Niks meer laten liggen - het voorjaar van Niki Terpstra. Het verlangen naar succes is in 2018 groter dan ooit voor Niki Terpstra. Alles moet wijken voor de twee wedstrijden waar het moet gebeuren. Niki en zijn vrouw Ramona hebben hun eigen verhalen. Verhalen die samenkomen aan de finish van de Ronde van Vlaanderen. Een wedstrijd die Niki Terpstra op heroïsche wijze wint.

Koers! gaat over de anonieme zijde van de wielersport met exclusieve beelden uit het midden van de jaren ’80. Een absolute cult-klassieker uit het wielerpeloton. 

Tickets

Wil jij tickets winnen? Scroll dan verder. Meer informatie over de films en tickets zie Sportfilmfestival.


Gek op de mooiste fietsverhalen?

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor fanatieke wielrenners en avontuurlijke mountainbikers. Ontvang inspiratie, persoonlijke verhalen, nieuws uit de fietsbranche, reisverhalen en tips over training, voeding en gezondheid, zo op je deurmat.

Fietssport Magazine

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant