Start2Bike training wielrennen

Ben je onlangs gestart met wielrennen? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van ieder 3 uur schaaf je jouw techniek bij, zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt.

Start2Bike training wielrennen

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je racefiets onder het stof in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Dit voorjaar start wielersportbond NTFU weer met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers, onder begeleiding van een ervaren trainer, werken aan hun basistechniek op de racefiets. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. De Start2Bike training wielrennen is ook leuk, handig en geschikt voor wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. 

Lees hier wat je leert tijdens de vier trainingen.

Deskundige trainers helpen je op weg

"Supercompliment voor onze trainers."

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen en voor vrijwel alle deelnemers (98%) naar volle tevredenheid. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit in de jaarlijkse evaluatie: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.” Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,7.

Inschrijven

Op 60 startlocaties in Nederland worden eind maart en in april Start2Bike-trainingen aangeboden voor wielrenners. Op www.start2bike.nl zijn alle startlocaties te vinden en kun je je inschrijven.

Meer behoefte aan beter leren mountainbiken? Daar heeft Start2Bike dit voorjaar ook trainingen voor. 


Start2Bike training wielrennen

Al meer dan 10.000 deelnemers gingen je voor en fietsen zelfverzekerd op de weg. Schrijf je in voor de voorjaarstraining in april. Houd er rekening mee dat de inschrijving vol kan raken.

Schrijf je in

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant