De toertochten op Fietssport

Op Fietssport vind je de NTFU-toertochtenkalender; het grootste en meest complete overzicht van Nederland met ruim 2.500 toertochten. Van kleine tot zeer grote evenementen voor racefietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers: voor iedere fietser, beginnend of gevorderd: er zit altijd wel een toertocht tussen die bij je past!

Nieuwe uitdagingen

Je fietst één of meerdere keren per week, alleen of met vrienden, en weet ondertussen al precies waar de boomwortels door het fietspad heen groeien. Een nieuwe route in een andere omgeving, uitgezet door fietsliefhebbers, zou een welkome afwisseling zijn!

Soorten tochten

Op Fietssport.nl vind je verschillende soorten wielerevenementen:

  • Toertocht: Als wielrenner of mountainbiker fiets je een vooraf vastgestelde route. Bij bijna alle toertochten volg je onderweg de pijlen, bij een enkele toertocht is de route alleen als GPS-bestand beschikbaar. 
  • Pelotonstocht: Als wielrenner rij je samen van begin tot eind een parcours in een vooraf bepaald tempo. In het peloton rijden voorrijders mee die het tempo bepalen.
  • Tijdrit: Als wielrenner (zonder wedstrijdlicentie) fiets je een tijdrit waarbij deelnemers om de beurt vertrekken om een bepaalde afstand zo snel mogelijk moeten afleggen.
  • Funklasse: Als wielrenner of mountainbiker fiets je een wedstrijd die uitsluitend is bedoeld voor fietsers zonder wedstrijdlicentie. Zo kun je op een laagdrempelige manier meedoen met wedstrijden.
  • Recreatieve tocht: Recreatieve fietsers fietsen – vaak op hun normale fiets - een vooraf vastgestelde route, waarbij je onderweg de pijlen volgt. 
De toertochten op Fietssport

2.500 tochten per jaar

Jaarlijks worden in Nederland ruim 2.500 toertochten georganiseerd voor sportieve racefietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers. Bekende voorbeelden zijn de Jan Janssen Classic en Limburgs Mooiste, maar ook een kleinere toertocht is het fietsen zeker waard. Ieder jaar doen de organisaties hun best om de mooiste routes in het parcours op te nemen. En je kunt er zeker van zijn dat deze routes door echte fietsliefhebbers zijn samengesteld.

Kortingsregeling NTFU

NTFU-leden en Fietssport PLUS- gebruikers ontvangen bij deelname aan toertochten uit de NTFU-toertochtenkalender korting op het inschrijfgeld:

Inschrijfgeld NTFU-korting
Tot en met € 5,- € 1,00
Tot en met € 10,- € 2,00
Meer dan € 10,- € 3,00

Meer weten over het voordeel van een Fietssport PLUS-account? Klik hier voor het overzicht.