De mooiste routes voor sportieve fietsers

Op Fietssport vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. De routes op Fietssport.nl zijn aangeleverd door lokale NTFU-fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner of mountainbiker blij van wordt: rustige wegen, dijkjes met weergaloze vergezichten, smalle singletracks en klimmetjes om je kuiten te laten voelen dat je sport!

We zijn in Nederland met ruim 800.000 sportieve fietsers: mannen en vrouwen die aan hun gezondheid en conditie willen werken of gewoon lekker in- en ontspannen in de buitenlucht. Zo fietsen we vele kilometers en ontdekken we steeds weer nieuwe wegen en paden waar we rustig en veilig kunnen sporten. Deze kennis delen we graag met elkaar. Maak gebruik van de routekennis van je collega-fietsers en help ons mee het routeplatform verder te verbeteren!

Downloaden GPX-tracks

De tracks op Fietssport.nl zijn gratis te downloaden als je lid bent van de NTFU of een Fietssport Plus account hebt afgesloten. Download de tracks op je GPS en je hoeft niet bang te zijn de weg kwijt te raken. Routes op Fietssport komen altijd weer uit op het startpunt.

Jouw routes uploaden

We stellen hoge eisen aan routes, daarom vind je op Fietssport alleen routes die zijn aangeleverd door NTFU-verenigingen. Wil jij ons meehelpen door routes te beoordelen en controleren? Stuur dan een mailtje naar routes@fietssport.nl.

Beoordelen routes

Wanneer je een route gefietst hebt, laat ons vooral weten wat jouw ervaring was. Bij iedere route kun je kort aangeven wat je ervan vond. Met jouw beoordeling maken wij de routes nog beter.

Fiets een keer mee

Heb je een mooie route ontdekt in jouw ‘achtertuin’ en zou je graag nog meer kilometers fietsen op basis van de kennis van jouw collega-fietsers? Sluit je eens aan bij de vereniging die jou wist te inspireren met een mooie route. Je zult je verbazen over de hoeveelheid kennis die aanwezig is bij fietsclubs!

500 fietsverenigingen

Fietsen kun je gemakkelijk in je eentje doen of met een vriend(in). Maar misschien wil je sneller leren fietsen, wil je weleens met anderen op pad of wil je je fietstechniek verbeteren. Binnen fietsverenigingen die zijn aangesloten bij wielersportbond NTFU kan dat. Er is niet alleen veel deskundigheid aanwezig, je kunt altijd samen met andere fietsers trainen.

De voordelen van fietsen bij een vereniging:

 • Gezellig samen fietsen en je passie voor de fiets delen met anderen
 • Verenigingen kennen de mooiste routes en toertochten in de omgeving
 • Bij NTFU-verenigingen kun je 4 weken lang gratis en vrijblijvend kennismaken
 • Bij een vereniging leer je veilig fietsen in een groep
 • Je leert technisch beter fietsen
 • Je doet kennis op over trainingsopbouw en voeding
 • Je krijgt tips over fietsafstelling, onderhoud en fietsmateriaal
 • Vind je het moeilijk om regelmatig te sporten? Samen gaat het makkelijker!
 • Je traint samen voor sportieve uitdagingen
 • Veel verenigingen organiseren fietsreizen in binnen- en buitenland
 • Daag jezelf en je clubgenoten uit en word samen beter!

 


NTFU verenigingen