zondag 13 januari 2019

MERIDA ATB-tocht Klarenbeek

Sportclub Klarenbeek, Bosweg 12-14

Starten kan tussen 09.00 en 10.00 uur vanuit het Multi Functionele Centrum bij SC Klarenbeek aan de Bosweg in Klarenbeek. Inschrijven is mogelijk vanaf 8.30 uur. Inschrijfgeld bedraagt € ... meer 7,00 (25km €5,00)en voor NTFU-leden € 5,00. Deelname t/m 15 jaar is geheel gratis. NTFU-leden kunnen gebruik maken van het Scan & Go systeem. De route is geheel uitgepijlt. Er zijn is 1 pauzeplek ingericht voor de 40 KM. De 50,60 en 70km komen 2x langs deze pauzeplek.

25 / 40 / 50 / 60 en 70 kilometer

Dit jaar kan er gestart worden op vijf afstanden. Alle afstanden hebben er hele mooi stukken in zitten, heide, bos , zand en gras en komen op de terugweg langs de Loenense waterval. De langere afstanden doen zelfs Hoenderloo aan. Daardoor is deze ATB-tocht aantrekkelijk voor iedere mountainbiker. De 25 kilometer is qua afstand geschikt voor de startende fietsers maar toch bevat deze route de gewenste technische stukken o.a. bij de Loenense waterval. De 40,50 en de 60 kilometer bevatten ook alle ingrediënten voor een zeer afwisselende en uitdagende route met mooie single-tracks. De 70 kilometer is een mix van technische stukken, lange klimmen en prachtige singletracks.

Vrijwilligers

Voor deze tocht worden veel vrijwilligers ingezet. Circa 30 gediplomeerde verkeersregelaars zullen assisteren bij het parkeren rondom het complex en de fietsers begeleiden bij de diverse drukke oversteken onderweg. Daarnaast is er een PLUS-pauze plek die wordt bemand door vrijwilligers van SC Klarenbeek. Ook bij de inschrijving en bij het verstrekken van de erwtensoep worden vrijwilligers ingezet.

Erwtensoep voor (lokaal) goed doel

Na afloop van de tocht is er erwtensoep en kunnen de deelnemers op temperatuur komen in de horeca ruimte van het MFC. Om een lokaal goed doel te steunen wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.


NTFU tocht

Bij het uitzetten van de routes is sterk rekening gehouden met het sparen van de natuur. Wij vertrouwen er op dat de deelnemers bij het rijden van de tocht daar ook maximaal rekening mee zullen houden.

Voor het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen van deze tocht is de fietsafdeling van onze sportclub aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie).

Wij danken alle grondeigenaren voor hun stemming om gebruikt te maken van hun grondgebied. Voor een aantal gebieden wordt er over privégrond gereden waarvoor alleen voor deze tocht toestemming is verleend. Wij vragen u daar rekening mee te houden.
minder

Ga naar de editie van 2020

Log in of meld je aan voor een gratis account

en krijg toegang tot de gedetailleerde kaart.

Helaas, niet alle routes zijn beschikbaar

Hoewel we erg ons best doen om alle routes van toertochten te tonen is het i.v.m. bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen niet altijd mogelijk.

Als een route nog niet beschikbaar is, tonen we alleen de startlocatie.

Ik snap het

De gemiddelde score over 8 reviews

4 / 5.0
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren

Specificering score

Zeer goed
0%
Goed
88%
Voldoende
13%
Onvoldoende
0%
Slecht
0%

Scores per thema

Route en de omgeving
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren
Route-aanduiding
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren
Prijs-kwaliteit verhouding
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren
Verzorging onderweg
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren
Voorzieningen startlocatie
5 sterren4 sterren3 sterren2 sterren1 sterren
88%

van de deelnemers raadt deze toertocht aan

125 x

Toegevoegd aan favorieten
Maak favoriet

8 reacties


Log in of meld je aan voor een gratis account en krijg toegang tot alle reacties.

Inloggen Registreren