Deze tocht is geannuleerd op 12 maart 2020.

Zondag 8 maart 2020

Strade Bianche Noord-Holland

De Hoornse Ren en Toerclub (HRTC) organiseert op zondag 8 maart de Strade Bianche Noord-Holland. Dit is een gravelrit, een vrije toertocht over deels onverharde paden. De route van 110 km bevat circa 20 km onverharde stroken, waaronder het Blôte Bienepad, een schelpenpad bij Aartswoud. Dit pad hebben profwielrenners zoals Niki Terpstra, Laurens ten Dam en Jetse Bol regelmatig opgenomen in hun trainingen. Ook andere onverharde paden zijn opgenomen in de route, aangevuld met enkele klinkerwegen en landelijke polderwegen.

De route is geschikt voor gravelracers, maar ook voor racers met minimaal 25 mm banden en mountainbikes. Start en finish is tussen
... 9h30 en 10h30 vanaf de wielerbaan aan de Holenweg 14D in Hoorn. Tussen 10h00 en 10h10 vertrekken groepen van maximaal 20 deelnemers onder leiding van wegkapiteins. De snelste groep vertrekt als eerste en de langzaamste als laatste. Voor de groepen is het een social ride, dus samen uit, samen thuis. Op de onverharde stroken is het vrij tempo, en na elke strook kunnen de groepen verzamelen om gezamenlijk verder te rijden.

Online inschrijven kan tot en met 6 maart. Dit wordt aanbevolen om lange wachtrijen bij de inschrijftafel te voorkomen. Inschrijving is ook mogelijk vlak voor de start in het clubhuis van HRTC, vanaf 9h00. De route is niet uitgepijld, maar zichtbaar via de gps-track die een week voor de start is te downloaden via onderstaande link. Na circa 57 km is er een kleine bevoorrading bij sporthal de Weyver in Hoogwoud. In de kantine aldaar is koffie en appeltaart verkrijgbaar op eigen kosten. Na de finish is in het clubhuis van HRTC een gezellige nazit en mogelijkheid om te douchen.

Locatie HOORN NH (Noord-Holland)
Fiets type  Gravelride
Beoordeling