Deze tocht is geannuleerd op 12 maart 2020.

Zondag 7 juni 2020

"De Speer van Rijsbergen" 2020

VIERDE EDITIE VAN DE TOERTOCHT 'DE SPEER VAN RIJSBERGEN'
De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. De vierde editie zal op zondag 7 juni 2020 worden verreden. Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser
... is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Na het succes van vorige keer is in 2020 ook de E-Bike tocht over 55 kilometer weer mogelijk.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten. Daarnaast maakt De Speer van Rijsbergen deel uit van de 'Brabantse Helden toertochten', samen met de Mathieu Hermans Kleppertocht (12 april 2020), de Servais Knaven Classic (3 mei 2020), de Koos Moerenhout Classic (16 mei 2020) en het Marianne Vos Wielerfestival (16 mei 2020). In verband met de komst van de Vuelta naar onze omgeving, ontvangen deelnemers van de 'Brabantse Helden toertochten' een speciaal Vuelta wielershirt wanneer aan minimaal 3 tochten deelgenomen wordt. Inschrijven dus!!

Locatie Rijsbergen (Noord-Brabant)
Fiets type  Toertocht
Beoordeling