Deze tocht is geannuleerd op 12 maart 2020.

Zondag 3 mei 2020

Lönsberg Klim Classic 2020

Liefhebbers van klimwerk komen hier goed aan hun trekken. De toertocht voert via de Weerselo en autoluwe binnenwegen richting de grens bij Lage, de Lönsberg en het heuvelachtige Uelsen. Deze eendaagse fietstocht is zelfs opgenomen in het 'Brevet des Cyclistes'. Dus spaar je voor je klimbrevet? Dan verdien je hier na hard werken twee sterren en geniet je onderweg van fraaie vergezichten.

Er kan uit 3 afstanden gekozen worden, nl. 85, 110 en 135 kilometer. De toertocht voert via de Weerselo, Ootmarsum, Vasse en autoluwe binnenwegen richting de grens bij Lage en de Lönsberg. Bij de Gasthof ‘Zum Lönsberg’ in Hesingen
... is een pauzeplek ingericht. Hier splitst de route zich: de 85 km gaat weer Nederland binnen en via Lattrop, Denekamp, de Tankenberg terug naar Oldenzaal. De 110- en 135 km-toerfietsers maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn fraaie vergezichten. De route is duidelijk met pijlen uitgezet en van speciale pechmarkeringen voorzien. De deelnemers kunnen, in geval van pech, nauwkeurig hun positie doorgeven. Een materiaalwagen is op de route aanwezig. De gevaarlijke punten op de route worden duidelijk met borden aangegeven. Bij de startplaats en op de pauzeplek zijn EHBO‘ers aanwezig.

Locatie Oldenzaal (Overijssel)
Fiets type  Toertocht
Beoordeling