Zondag 23 augustus 2020

Orbea Stoppelveldrit 2020

Fietstoerclub Heikera uit Heino/Raalte houdt zondag 23 augustus de 45e Orbea Stoppelveld-rit vanuit Raalte. Toerleider John Ruiter heeft dit keer vier fraaie routes uitgezet.

De routes van 60, 100 en 150 km gaan door het weteringenlandschap van de Gelderse IJsselvallei, waar bij de twee langste afstanden ook nog door het lommerrijke landschap langs de Schipbeek voert. De route van 40 km gaat door het Sallandse weteringenlandschap en landgoederengordels in Wijhe en Olst.

De bepijlde routes van 100 en 60 km en de gps-route van 150 km gaan via het Wijheseveer naar de andere kant van de IJssel. De 60 km gaat redelijk
... parallel aan de IJssel richting Deventer en via Diepenveen weer terug naar Raalte. De 100 km komt langs De Vecht, Teuge en Twello, terwijl de 150 km over wegen gaat tussen Hattem en Zutphen. De bepijlde route van 40 km blijft aan de oostkant van de IJssel. Bij alle routes komen fietsers inderdaad langs stoppelvelden, waarvan net het graan is geoogst.

Startpunt en eindpunt van alle routes is Pannenkoekenrestaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. FTC Heikera heeft alle vier routes compleet opnieuw samengesteld. Om nog even na te genieten staat bij aankomst van de fietstocht voor de deelnemers bij Pannenkoekenrestaurant Laurel's een drankje en een hapje klaar.

Voorinschrijving

Tijdens de Stoppelveld-rit worden de coronamaatregelen in acht genomen. Dat betekent dat bij de inschrijving en overvaart met de pont de 1,5 meter wordt gerespecteerd. Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt deelnemers gevraagd om gebruik te maken van voorinschrijving. De bonnetjes voor de pont en voor het hapje en het drankje liggen dan bij de inschrijfbalie klaar.

Starttijden

Fietsers kunnen tussen 9 en 12 uur van start, de fietsers van de 100 en 150 km zelfs al een uur eerder.

Deelnemers krijgen bij de start een tegoedbon voor een gratis consumptie bij de finish. Voor meer informatie: Toerleider John Ruiter, t. 06 50 85 99 60 (johnruiter@ziggo.nl).

Locatie Raalte (Overijssel)
Fiets type  Toertocht
Beoordeling