Zondag 1 september 2019

Grenslandmarathon 2019

Zondag 1 september is het weer zover. Dan wordt voor de 14e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, een adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.
Met geheel vernieuwde route.
De deelnemers kunnen kiezen uit 150 km, 100 km, 75 km en 55 km
De 150 km route is de langste en meest uitdagende marathon in het oosten met een prachtig parcours voor mannen en vrouwen die net even meer van hun lichaam en geest vragen.
De route gaat over Nederlands - Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, strakke single tracks en vooral hoogte meters
... en beklimmingen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, en Sibculo. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door wielerclub WTC Tubbergen in samenwerking met WTC Vroomshoop.
De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de routes in eigen tempo fietsen.
Natuurlijk kun je na afloop de fiets afspuiten en is er douche gelegenheid, tevens gratis massage !
Nieuw dit jaar is het “side-event” met o.a. een spinning demo sport school Studio Sport, dansclinic van dansschool By-Sandra, D.J. speaker, ijssalon Jut & Jul en de AGRI gezinsfietstocht van ongeveer 25km met start tussen 10:00 – 12:00.
Hier wil je toch bij zijn !

Locatie Tubbergen (Overijssel)
Fiets type  Mountainbiketocht
Beoordeling